Recenze: Muži v černém: Globální hrozba - jak se povedl restart oblíbené značky?

Recenze: Muži v černém: Globální hrozba - jak se povedl restart oblíbené značky?
Muži v černém: Globální hrozba | Columbia TriStar
Chris Hemsworth, Tessa Thompson
Muži v černém: Globální hrozba | Columbia TriStar
Hlavními hrdiny jsou čerstvá agentka M (Tessa Thompson), která musí spolupracovat s veteránem, sexy agentem H (Chris Hemsworth), aby odhalili jakési spiknutí se strašnou zbraní, která je ještě větší hrozbou pro Zemi, než všechny předcházející zbraně v Mužích v černém.
Nutno také upozornit, že na plakátech filmu se sice vyskytují Liam Neeson, Emma Thompsonová, mluvící mops a ti malí srandovní mimozemšťané z předchozího dílu. Ti všichni jsou ale v tomto filmu jen několik sekund (mops) až několik minut (Neeson) a nejsou pro něj příliš důležití.

Trailer:

Muži v černém: Globální hrozba
A slova "nejsou příliš důležití" jsou pro tento film klíčová. Nic, co se v něm stane, a co v něm uvidíme, není příliš důležité. Úplně všechno je v něm předvídatelné a nudné. Samozřejmě se dočkáme různých vtipů ohledně divných mimozemšťanů, ale je jich nějak málo. Přesněji řečeno, nevzpomínám si na žádný, kterému bych se zasmál.
Muži v černém: Globální hrozba
Muži v černém: Globální hrozba | Columbia TriStar
Film má sice podtitul "International", ale kromě New Yorku se odehrává pouze v Londýně, Paříži, Marakéši a na anonymním italském ostrově, přičemž naprostá většina těchto lokalit vznikla trikem a působí velmi uměle (v centru Londýna a Paříže jsou ulice zcela prázdné).
Režisér F. Gary Gray (natočil velmi kvalitní Straight Outta Compton) předvádí v tomto filmu ucházející rutinní řemeslo a nikdy nic víc. Hemsworth a Thompsonová (Tessa, ne Emma) mají chvílemi mezi sebou jistou chemii, když se různě verbální provokují a stírají, ale je to chemie jako z televizního sitcomu. Jakmile má dojít k něčemu velkolepému, je to vždy onen nepříjemný všudypřítomný drahý ale sterilní "digibordel", kdy herci zjevně hráli v malém prázdném studiu a většina věcí kolem nich byla vytvořena pomocí digitálních triků.
Při nejnovějších Mužích v černém jsem se hrozně nudil a zajímavé je, že nedokážu přesně říct, proč vlastně. Připadalo mi, že jsem úplně všechno v tomhle filmu už viděl někdy dřív někde jinde, a že to většinou bylo vtipnější a dávalo to větší smysl.
A nebo stárnu.
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE
P.S: Film mimo jiné nabízí vnitřní pohled na to, jak občas vznikají české titulky. Totiž, pokud je film u nás uveden současně dabovaný a titulkovaný (jako v tomto případě), dochází často k tomu, že české titulky vznikají úpravou dabingového překladu (a ne naopak). V dabingovém překladu jsou všechna jména a cizí slova vždy psána foneticky (např. "Džon Smis" místo "John Smith") a na interpunkci se příliš nehledí. Úpravce českých titulků pak má za úkol to všechno "opravit" do gramaticky správné psané podoby, na což většinou není dost času. A tak dojde k tomu, že v Mužích v černém občas jsou v titulcích špatně rozdělená souvětí, nebo se v nich mluví o "Hablově teleskopu"...