Práce hraček nikdy nekončí, čeká je proto čtvrtá Toy Story

Do kin se chystá čtvrtý Příběh hraček (zdroj: ČT24)

Tom Hanks jako kovboj Woody nebo Tim Allen coby Buzz Rakeťák se vrací v dalším příběhu hraček. Toy Story 4 začnou kina ve Spojených státech vyprávět příští týden, tuzemští diváci si na nové animované dobrodružství musí počkat na začátek srpna.

Poprvé hračky ve filmu studia Pixar promluvily už před téměř čtyřiadvaceti lety. Příběh o tom, že hračky mají i svůj vlastní život, v němž je místo pro lidské vlastnosti a vztahy, se stal brzy neotřelou animovanou klasikou. 

„Když se podíváte na všechny čtyři filmy dohromady, myslím, že každého vrátí do věku, kdy viděl první díl,“ předpokládá herec Tom Hanks, který v roce 1995 propůjčil hlas kovboji Woodymu a jeho hlasem mluví Woody i ve čtvrtém příběhu. Doplní ho tradičně Tim Allen jako jeho vesmírný parťák Buzz Rakeťák.  

O tom, zda je možnost, že se v kresleném světě potkají ve stejných rolích i popáté, zatím nepřemýšlejí. „Z pohledu filmové branže i diváka se to zdá být důležité. Ale pro nás to bylo prostě pokračování a pro mě zvlášť dobrodružství,“ poznamenal Allen k natáčení čtvrtého dílu a možnosti vzniku pátého.

Na rozdíl od filmových sérií ale práce hraček, jak říká Woody, nikdy nekončí. Novinka tak navazuje tam, kde předchozí děj skončil. Hračky „bydlí“ u holčičky Bonnie a opět se ocitnou v nesnázích. Společnost jim nově dělá Forky, tedy Vidlík, což je plastová vidlička, se kterou si chce Bonnie hrát, a také Duke Caboom. „Je to nejlepší a nejodvážnější kanadský kaskadér. Tahle hračka nepatří žádnému dítěti, byla vyřazena,“ prozradil Keanu Reeves, který postavičku namluvil.

Tuzemská kina Toy Story 4 uvedou kromě originálního znění s titulky také v českém dabingu. Hankse tak například vystřídá Michal Dlouhý a Tima Allena Zbyšek Pantůček.