Každoroční český nájezd na Chorvatsko se blíží. Na co si dát pozor při cestě autem

Video placeholde
Chorvatsko: Jak nejvýhodněji platit a na jaké výdaje se připravit
Chorvatsko 2017
Ston
Susak
Molat – kde lišky dávají dobrou noc
55
Fotogalerie

Během rychle se blížících prázdnin patří k nejoblíbenějším destinacím Čechů, Moravanů a Slezanů chorvatské pláže. Kromě důkladného naplánování dovolené se před odjezdem vyplatí prohlídka vozu a pojištění. Cestou je pak dobré dodržovat dopravní předpisy, pokuty jsou opravdu nepříjemně vysoké.

„Minimálně bych zkontroloval stav kapalin a tlak v pneumatikách,“ říká technik Jiří Bláha ze sítě servisů AutoUnger a dodává, že se vyplatí i prohlídka a doplnění klimatizace. Jaroslav Váňa z AutoPalace ještě upozorňuje na doplnění autolékárničky, povinné výbavy a žárovek. „Pokud se vejde, tak bych vzal i nějaké nářadí,“ dodává Váňa.


10 ověřených tipů na cestu do Chorvatska čtěte zde >>>


O pojištění se traduje, že kdo ho uzavře, tomu se nic nestane. Už proto je dobré oslovit některou z pojišťoven, poradit se a cestovní pojištění uzavřít.

„Pojišťovna dokáže v případě nouze přesně instruovat, vyjednat pomoc pro poškozeného v cizím jazyce či konzultovat zdravotní stav zraněného s lékaři,“ uvedla za pojišťovnu Uniqa Eva Svobodová. 

Ještě dál zašla fintech platforma Suri, která ve spolupráci  s pojišťovnou Slavia a Global Assistance vytvořila již loni projekt pojištění Suri Chorvatsko.

„Produkt zahrnuje jak klasické cestovní pojištění, tak kompletní asistenční služby během celé cesty. Zajistí tedy hodinu opravy na místě, případně vyhledání nejbližší opravny, odtah zpět do Česka či náhradní vozidlo až na 10 dní,” říká šéf Suri Pavel Jechort.

Podívejte se, jaké pokuty hrozí řidičům cestou k moři:

Video placeholde

Dodržovat předpisy cestou do Chorvatska se vyplatí • Michal Nosek, František Kára


Jak v Chorvatsku nejvýhodněji platit a na jaké výdaje se připravit? Pusťte si další video:

Video placeholde
Chorvatsko: Jak nejvýhodněji platit a na jaké výdaje se připravit • Michal Nosek, František Kára
¨

Vlak do Chorvatska: Jak se nejsnáze dostat k moři po kolejích? Více zde >>>