Experimentální hra Twelve Minutes vás uzavře v časové smyčce. Podívejte se na skvělý trailer

Titul jménem Twelve Minutes možná mohl na letošní E3 2019 poněkud zapadnout v plejádě známějších a mediálně atraktivnějších jmen. Byla by to ale velká škoda, protože pokud chceme hry nazývat umění, je tento kousek velmi pádným argumentem do diskuze.

Ve hře 12 Minutes se vžijete do role muže, který obývá svůj byt se svou ženou. V rámci počátečních 12 minut se dozví, že jeho žena je těhotná, když v tom do apartmánu vpadne policejní příslušník, který ženu obviní ze zabití jejího otce. Ve snaze ji zatknout odkopne muže a ženu zabije. Následně se hra restartuje do výchozího bodu a vše běží v časové smyčce od znova, jen s tím rozdílem, že už víte, co se následně stane. To mu dává příležitost zkusit situaci nějakým způsobem ovlivnit. Jenže jak? 12 Minutes vám totiž neřekne, co je vlastně cílem vašeho snažení.

Na hře pracuje nadaný vývojář Luis Antonio, přičemž pochopitelně nejde o žádnou velkou produkci, ale nezávislý titul, a tak nepřekvapí, že se hraje v top-down pohledu.

Vydavatelem je společnost Annapurna Interactive. Datum vydání je stanoveno na příští rok.

12 Minutes – trailer

Hodnotit text
[Celkem hlasu: 0 Prumer: 0]

Šéfredaktor internetového magazínu pro dospělé hráče Gamebro.cz. Dříve působil jako autor v mnoha tištěných i internetových médiích.

Komentujte

avatar
  Odebírat komentáře  
Upozornit na