Hlavní obsah
Článek

Je nejen výborná herečka a choreografka, Dana Morávková (52) se v dětství také věnovala krasobruslení. Svůj um na ledě mohla nyní oprášit, a to v té nejlepší společnosti. Na zimním stadionu Hasa v Praze měla možnost doprovodit na bruslích světoznámého krasobruslaře Alexeje Jagudina.

„Od pěti nebo šesti let až do gymnázia jsem se věnovala krasobruslení, pak jsem se rozhodla pro hereckou kariéru. Moje profesorka na herectví Soňa Pavelková, což je maminka herce Ondry Pavelky, mi řekla, že nemůžu dělat DAMU a vrcholový sport. Tak jsem se rozhodla pro herectví,“ vyprávěla Morávková, která se se slavným bruslařem setkala na tiskové konferenci.

Alexej Jagudin dorazil do Prahy představit lední show Louskáček na ledě, ve které hraje hlavní roli. „Bruslení je dobrá průprava pro život. Stopadesátkrát spadnete na zadek, postopadesáté se zvednete,“ dodala Morávková, která si zabruslila také s dcerou Vlaďky Erbové (42) Viktorkou. Ta se totiž krasobruslení věnuje již 7 let.

Začínala jako sólistka, nakonec se našla v synchronizovaném bruslení. „Měli jsme individuální program, takže naštěstí to nebylo o brzkém vstávání, někdy jsme začínali v 11 hodin po vyučování, někdy až v odpoledních hodinách,“ řekla Erbová.

Ta má většinu svého života propojenou s životem na zimním stadionu. Nejprve to bylo s dcerou, a dnes se věnuje synovi Markusovi, který zase hraje hokej.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám