Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Gudas se v Praze v dresu Philadelphie neobjeví. Řízný bek byl vyměněn do Washingtonu

Vše spělo k tomu, že se Radko Gudas společně s útočníkem Jakubem Voráčkem představí s Philadelphií v říjnovém utkání v Praze při startu dalšího ročníku NHL. Jenže tvrdý obránce Flyers mění těsně po konci aktuálního ročníku dres, po Gudasovi sáhl loňský šampion Washington výměnou za dalšího obránce Matta Niskanena.

Radko Gudas
zdroj: ČTK/AP/ autor: Matt Slocum

Devětadvacetiletý reprezentant Gudas se tak nepředstaví 4. října v zahajovacím utkání NHL v Praze, kde se střetnou Flyers s Chicagem. Účastník posledních tří mistrovství světa opouští Philadelphii po čtyřech sezonách, v letech 2012–2015 hrál za Tampu Bay.

Washington se jednoho z klíčových hráčů při loňské cestě za Stanley Cupem zbavil především z finančních důvodů. Niskanen si ročně vydělá 5,75 milionu dolarů, zatímco Gudas má ve zbývajícím roce svého kontraktu nárok na 3,35 milionu, přičemž 30 procent z této částky bude ještě platit Philadelphia. Platový strop Washingtonu český obránce zatíží částkou 2,345 milionu dolarů.

Jak si vedli čeští hráči v play-off NHL? A co má Gudas společného s dalším obráncem Romanem Polákem? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

"Tento krok nám zajistí finanční flexibilitu k hledání dalších možností, jak posílit náš tým. A navíc jsme rádi, že můžeme přivítat Radka v našem klubu. Je to kvalitní defenzivní obránce, jenž hraje fyzickým stylem," uvedl generální manažer Capitals Brian MacLellan.

Ve Washingtonu se může Gudas setkat s dalším českým obráncem Michalem Kempným a spoluhráči z nedávného MS na Slovensku Jakubem Vránou a Dmitrijem Jaškinem. Syn bývalého reprezentačního obránce Lea Gudase dosud v NHL odehrál 416 zápasů, v nichž nasbíral 105 bodů (24+81) a 579 trestných minut.

Ve Flyers po Gudasově odchodu zůstali z českých hráčů reprezentační kapitán Jakub Voráček a brankář Michal Neuvirth, jemuž končí smlouva. V dresu Chicaga by se mohli v Praze představit útočníci David Kämpf a Dominik Kubalík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články