InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Železný hasič Michal Brousil potvrdil i v Plzni svoji neporazitelnost. Příští TFA bude na Zadově!

Michal Brousil s pohárem mistra Evropy.  , Autor: Foto archiv HZS Jihočeského kraje

Michal Brousil s pohárem mistra Evropy.     Autor: Foto archiv HZS Jihočeského kraje

PLZEŇ - Poté, co o víkendu písecký profesionální hasič Michal Brousil absolutně ovládl v disciplínách TFA mistrovství Evropy v německém Mönchengladbachu, se dnes opět představil na tuzemském závodišti. Další ze závodů Českého poháru v disciplínách TFA "železných hasičů" pořádal Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje. Klání se odehrálo na plzeňském centrálním náměstí Republiky.


Michal Brousil do Plzně přijel jako vedoucí závodník celého poháru. V žádné letošní soutěži zatím nepoznal porážku. A famózní formu předvedl i na plzeňském závodě.

Čtyři úseky korunované výstupem do věže katedrály sv. Bartoloměje Michal Brousil zvládl v parádním čase 4:54,32. Svého největšího sportovního rivala Pavla Kouříka z HZS Plzeňského kraje, který je loňským a předloňským vítězem celého Českého poháru, dnes porazil o pouhých 28 setin sekundy. Michal i tentokrát ovládnul nejen svou věkovou kategorii, ale opět zvítězil i v absolutním pořadí.

Obrovského úspěchu dosáhl také další písecký závodník David Kubiš, jehož čas 5:07,94 znamenal 1. místo v jeho věkové kategorii a 3. místo celkem.

HZS Jihočeského kraje dále reprezentovali:
Petr Pecka (územní odbor Prachatice) – 6:55,52 – 4. místo, kategorie C
Jan Jungwirth – (územní odbor Český Krumlov) – 7:21,64 – 17. místo, kategorie B
Radek Rokůsek – (územní odbor Český Krumov) – 10:25,59 – 42. místo, kategorie B

Michala Brousila, Davida Kubiše a další jihočeské borce můžete vidět závodit na vlastní oči na krajské soutěži v TFA, která se uskuteční v sobotu 22. června na Zadově.

 

Vendula Matějů
tisková mluvčí HZS Jihočeského kr

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace