Marta Skarlandtová pochovala manžela: Mrazivý vzkaz do nebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Marta Skarlandtová pochovala manžela: Mrazivý vzkaz do nebe

Zdeněk Skarlandt vystupoval s KTO a spolupracoval také s Waldemarem Matuškou (†76). Naposledy vydechl v pátek 7. června, v 79 letech prohrál svůj boj s rakovinou.
Zdeněk Skarlandt vystupoval s KTO a spolupracoval také s Waldemarem Matuškou (†76). Naposledy vydechl v pátek 7. června, v 79 letech prohrál svůj boj s rakovinou. (Paparazzi)

Nepočkal ani na své osmdesátiny, které by měl 23. června. Muzikant, zpěvák a dlouholetý člen KTO neboli Kamarádů táborových ohňů Zdeněk Skarlandt (†79) prohrál boj s rakovinou 7. června, kdy měl slavit výročí svatby s bývalou televizní hlasatelkou Martou Skarlandtovou (71). Byli spolu 44 let. Statečná vdova promluvila nad rakví.

„Zdeňku, tohle jsi mi fakt dělat neměl – odejít na výročí. Ale chápu, muzika tam nahoře na tebe už čekala. A taky Walda a Wabi Daněk a další,“ řekla Marta. „Měl jsi štěstí, že jsme na sebe s kapelou nežárlily. A dejte si nahoře pozor na ten fernet, tam bude určitě božský. Přijdu tě zkontrolovat!“ vyřkla větu, ze které až mrazí.

Dejte si panáka
„Táta byl společenský člověk. Řekl by – nebrečte, dejte si raději na mě panáka! Proto žádné kondolence, popřejte tátovi šťastnou cestu,“ podpořila Martu dcera Linda (42). I když byly obě statečné, pár slz musely během obřadu otřít.

Loučili se hasiči
Z Pasečnice, kde Marta žije na chalupě, přijela početná parta dobrovolných hasičů a stála u rakve čestnou stráž. Skarlandtovi zanechali v chodské obci silnou stopu. „Zdeněk skládal muziku a Marta režírovala hry pro naše ochotnické divadlo,“ prozradila jedna z přítomných žen.

Nevěří na návraty
Jedna z nejoblíbenějších televizních hlasatelek už na svou profesi rezignovala před mnoha lety. „Nevěřím na návraty. Ani v soukromí, ani v profesním životě,“ říká Marta Skarlandtová. Už přes dvacet let se věnuje své druhé zálibě, a tou jsou překlady. Tlumočila z angličtiny ještě v dobách Československé televize a nyní je to její hlavní disciplína. Překládá také hry pro svého bratra Milana Heina (72) a jeho Divadlo Ungelt.

Zpíval i s Matuškou (†76)
Trampská a country skupina KTO byla založena v roce 1963 Františkem Hackerem (81). V roce 1970 do ní přišel Zdeněk Skarlandt coby hráč na dvanáctistrunnou kytaru a zpěvák. O dva roky později se Kamarádi táborových ohňů spojili s Waldemarem Matuškou (†76) a Olgou Blechovou, později Matuškovou (70).

Dřímej, kamaráde...
Na poslední cestu Zdeňka vyprovodila píseň Jonese Ishama Dřímej, kamaráde, dřímej.

Dřímej, kamaráde, dřímej, vím, že budeš sladce snít, v spánku co tě tíží, zapomínej, líp je dobře spát, než smutně žít. Ráno až nás ptáci vzbudí, půjdem spolu světem dál a v dálce neznámé snad s tím se shledáme, co nám osud kdysi vzal.

Marta Skarlandtová (71) pohřbila manžela: Tohle mi na výročí svatby dělat nemusel...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.