Slyšel jsem, že v rozhlase existují černé listiny zakázaných lidí, prozradil kandidát do Rady ČTK Semín. Liberalismus je dnes totalitní tyranií

15.06.2019 10:42

Federace židovských obcí kritizovala část sněmovních stran za snahu zvolit činovníka spolku Akce D.O.S.T Michala Semína do Rady ČTK. Semín podle ní vystupuje antijudaisticky a dohled nad veřejnoprávní tiskovou agenturou by neměl být svěřován lidem s fundamentalistickým viděním světa. Semín tuto kritiku odmítá, svůj pohled na svět vyložil na serveru Info.cz

Slyšel jsem, že v rozhlase existují černé listiny zakázaných lidí, prozradil kandidát do Rady ČTK Semín. Liberalismus je dnes totalitní tyranií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Semín, šéf akce D.O.S.T.

V rozhovoru zdůraznil, že rozhodně žádným antisemitou není. „Nejsem a nikdy jsem nebyl. Je to ideologie, která mi je cizí,“ dušoval se. Uznal však, že některé formulace ze svých starších článků by dnes již nepoužil. V minulosti napsal o Židech: „Vy máte ďábla za otce.“ A dodal: „Soudobý judaismus navazuje na farizejskou linii, v tomto smyslu nelze ani tvrdit, že máme jako společné dědictví Desatero.“

Semín prohlásil, že si nepamatuje, že by to kdy napsal. A podotkl, že věta „vy máte ďábla za otce“ pochází z Bible. „V etnickém smyslu je to nesmysl a urážka židovského národa. V teologickém smyslu má tento výrok smysl jen v určitém kontextu,“ dovysvětlil. Tento výrok pronesl Ježíš. „(Řekl), ale jen těm, kteří ho tvrdošíjně odmítají. Byl snad Žid Ježíš antisemitou? Proto ani já nemohu být antisemitou, protože nejen Kristus, ale i jeho matka, apoštolové a první křesťané jsou Židé,“ bránil se Semín.

Prozradil také, že mu místo v Radě ČTK nabídl Tomio Okamura (SPD). A pokud ho podpoří i hnutí ANO a komunisté, má své místo v podstatě jisté, bez ohledu na postoj vládní ČSSD a dalších stran.

„Jako Akce D.O.S.T. jsme SPD podpořili ve volbách do Evropského parlamentu, podpořili jsme i jejich kandidáta Ladislava Jakla, když kandidoval do Senátu. Řekl mi (Okamura), že když se ho nebojím podporovat já, tak teď by rádi podpořili mě, kdybych kandidoval do Rady ČTK. Nakonec jsem si řekl, že to zkusím a uvidím, co to vyvolá,“ řekl Semín.  

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

A nejedna reakce se skutečně dostavila, takže si prý Semín nemůže stěžovat. Sám se považuje za křesťana a uznává, že SPD se nijak zvlášť ke křesťanským hodnotám nehlásí. Ale prý jsou pro něj důležité i jiné věci.

„Důvod mé podpory spočívá někde jinde. Pro mě jsou důležité morálně kulturní hodnoty – odmítání genderové ideologie, homosňatků či adopcí dětí stejnopohlavními páry. V téhle věci se zdá, že SPD drží konzervativní pozici. Hodně důležitým měřítkem je pro mě i kritický postoj SPD k Evropské unii,“ vysvětlil Semín. EU považuje za nebezpečnou a už v roce 2004 hlasoval proti vstupu Česka do společenství, protože chtěl pro Česko uchovat víc suverenity.

Pokud bude zvolen do Rady ČTK, hodlá se prý především zasazovat o názorovou pluralitu v tomto médiu. V České televizi mu prý pluralita schází a bude-li zvolen, zjistí si, jak je to v ČTK. Semín prozradil, že od lidí z rozhlasu slyšel, že existují seznamy nežádoucích osob, které nejsou do veřejnoprávních médií zvány, aby nemohly prezentovat jiný než tzv. probruselský názor.

„Mně v rozhlase říkali, že existují. Byla to paní z náboženského vysílání. Prostě mě tam někdo chtěl pozvat a někdo z vedení řekl, že Semín tam v žádném případě nesmí,“ poznamenal na konto blacklistů.

Odmítl také, že by byl příznivcem konspiračních teorií. Údajně ho zajímá spíš konspirační praxe, vyjednávání mimo světla ramp a kamer.  

„Konspirace je zcela běžná – v politice, v byznysu. Prostě se někdo mimo kamery na něčem domlouvá. Bez ohledu na to, zda jde o něco dobrého či nekalého. Pokud jde o oficiální výklad 11. září, nepřijde mi přesvědčivý. Jsem toho názoru, že 11. září – kromě pachatelů z islámského prostředí – musely být ve hře ještě jiné zájmy. Nevím, kdo atentáty spáchal, zosnoval, naplánoval. Neumím si ale představit, že by to proběhlo tak, jak je nám vykládáno,“ pravil Semín.

Vinu na celé situaci podle Semína nese i část Američanů.

„Z prostředí neokonzervativců, kteří měli zájem na vyvolání chaosu na Blízkém východě. Netvrdím, aby mi to zase někdo nepodsouval, že útoky z 11. 9. řídili, ale to, že jim hrály do karet. Umožnilo jim to zaútočit na Afghánistán, zaútočit na Irák, který s 11. 9. neměl nic společného. Jsem přesvědčen, že tato velká operace musela proběhnout s vědomím a pomocí i někoho vlivnějšího, než byl svého času obyčejný agent CIA Bin Ládin. Nevěřím tomu, že akci řídili džihádisti z jeskyně v Afghánistánu. Na pohádky jsem už dost starý,“ uvedl.

Nakonec věnoval pár slov nejen konzervatismu, ale také liberalismu. Slovo liberalismus samo o sobě prý považuje za sprosté. Liberalismus dnes nehájí svobodu, která je nesporně velkou životní hodnotou. Dnešní liberalismus je tyranský a totalitní. „Slovy nedávno napadeného Ládi Jakla: ‚Koukej bejt liberální, nebo dostaneš přes držku,“ vysvětlil svůj odpor k liberalismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…