Prostreno.cz

Jak můžete bez léků podpořit kondici svých kloubů

Je hezky, takže vám doporučujeme sbalit tašku a vyrazit k vodě. Vaše klouby to jen ocení! Na zpáteční cestě se nezapomeňte zastavit v obchodě pro rybí olej, brokolici, listovou zeleninu a mandle. Tyto potraviny jsou vyloženě na předpis!

Máte fyzicky náročné zaměstnání, nebo si do těla dáváte spíše ve svém volnu třeba při zahradničení? Buď jak buď, pohybovému aparátu byste měli věnovat patřičnou pozornost, aby namáhané klouby časem nezačaly protestovat a vyhrožovat, že půjde-li to tak dál, vypovědí vám službu. Co pro jejich kondici můžete udělat ještě dnes?

Soustřeďte se na vápník

Vápník je pro zdraví kostí a kloubů zkrátka nepostradatelný, takže udržovat jeho optimální hladiny by pro vás mělo být naprostou prioritou. Doporučená denní dávka tohoto minerálu je něco mezi 1000–1200 mg, přičemž ho můžete čerpat z doplňků stravy nebo potravinových zdrojů. Za ty nejbohatší odborníci považují kromě mléka a výrobků z něj tvořených také brokolici, kapustu, mandle, sardinky, mák a listovou zeleninu.

Nevykazujte z jídelníčku rybí olej

Bolest kloubů se může objevit v důsledku nejen trvalého poškození, ale i artritidy nebo možného zánětu. Jak tuto situaci řešit? Užívání farmaceutických medikamentů není jediným řešením, protože své služby nabízí i vychvalovaný rybí olej. Poznatky studie publikované v časopise Nutritional Neuroscience sdělují, že tento mazlavý produkt díky vysokému obsahu omega-3 mastných snižuje symptomy nejen nejrůznějších zánětů, ale i špatných nálad či depresí. Dále napomáhá zlepšení paměti a předchází předčasnému stárnutí buněk. Vezmete ho na milost?

Oblečte plavky a vyrazte k vodě

Počasí letním radovánkám jenom přeje, tak proč toho maximálně nevyužít ve svůj prospěch? Plaváním posílíte svaly kolenních kloubů, zároveň zmírníte jejich ztuhlost a ještě si zlepšíte celkovou kondici. O tom, že dováděním v mokrém živlu podpoříte i spalování nadbytečných kalorií ani nemluvě. A když už jsme u toho, i další informace se hodí.

Postavte se na váhu. Ihned

Udržování optimální hmotnosti? To je to, oč tu běží především. Nadváha totiž neškodí jen srdci a cévám, vyvíjí velký tlak i na celý pohybový aparát, což celé situaci rozhodně nepřidá. Pokud máte nějaké to kilo navíc, zbavte se ho dietou a sportem lehčího rázu. Podle lékařů je to ve vašem nejlepším zájmu…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat