Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dauphiné vede Fuglsang, královskou etapu vyhrál Poels

Novým lídrem závodu Critérium du Dauphiné je dánský cyklista Jakob Fuglsang. Členovi týmu Astana v královské předposlední etapě těsně uniklo vítězství, které získal Nizozemec Wout Poels, ale před závěrečnou osmou etapou vysvlékl ze žlutého trikotu lídra Brita Adama Yatese.

Wout Poels
zdroj: ČTK/AP

Poels krátce před cílem ve stoupání do Pipay dostihl v dešti dvojici uprchlíků Fuglsanga a Němce Emanuela Buchmanna a slavil emotivní vítězství. Nizozemský vrchař ve středu dopoledne absolvoval s lídrem svého týmu Ineos Chrisem Froomem tréninkovou jízdu, která pro britského cyklistu skončila těžkým pádem a mnohačetnými zlomeninami.

Fuglsang s Buchmannem dojeli po 133 kilometrech, na nichž jezdci absolvovali tři vrchařské prémie první kategorie a závěrečnou nejvyšší kategorie, sekundu po Poelsovi. S odstupem deseti sekund dokončila etapu skupinka s dosavadním lídrem Yatesem. Česká dvojice z týmu Deceuninck-Quick Step Petr Vakoč, Zdeněk Štybar skončila v osmé desítce s odstupem 24 minut.

V čele průběžného pořadí má Fuglsang náskok osmi sekund před Yatesem a dvaceti před Američanem Tejayem van Garderenem. V neděli se jede závěrečná etapa z Cluses do švýcarského Champéry, kde na 113 km na cyklisty čeká sedm vrchařských prémií, i když pouze dvě první kategorie.

Je nám líto, video expirovalo.
Dauphiné vede po královské etapě Fuglsang

Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 7. etapa (133,5 km):

1. Poels (Niz./Ineos) 4:01:34, 2. Fuglsang (Dán./Astana), 3. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) oba -1, 4. Pinot (Fr./Groupama-FDJ), 5. Martin (Ir./SAE Team Emirates), 6. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) všichni -10, ...76. Vakoč, 77. Štybar (oba ČR/Deceuninck-Quick Step) oba -24:18.

Průběžné pořadí: 1. Fuglsang 27:36:40, 2. A. Yates -8, 3. Van Garderen (USA/EF Education First) -20, 4. Buchmann -21, 5. Poels -28, 6. Teuns (Belg./Bahrajn-Merida) -32, ...77. Vakoč -51:32, 82. Štybar -54:41.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články