Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Úvodní časovku závodu Kolem Švýcarska ovládl mistr světa Dennis

Mistr světa Rohan Dennis vyhrál na úvod závodu Kolem Švýcarska časovku na 9,5 km a připsal si první vítězství v duhovém dresu šampiona. Australský cyklista porazil na rovinaté trati v Langnau o pouhých 15 setin Poláka Macieje Bodnara, třetí byl o sekundu zpět vítězův krajan Michael Matthews.

Rohan Dennis
zdroj: ČTK/AP

Závod Kolem Švýcarska patří společně s končícím Critériem du Dauphiné ve Francii ke klíčovým generálkám na Tour de France. Obhájce loňského prvenství ze "Staré dámy" Geraint Thomas z Británie se dnes prezentoval slušným 13. místem a byl nejlepší z jezdců, kteří by měli ve Švýcarsku útočit na celkové vítězství.

Z dvojice Čechů se v časovce více dařilo účastníkovi Gira d'Italia Janu Hirtovi, jenž obsadil 62. příčku. Roman Kreuziger byl o dvacet míst za ním. Závod skončí po devíti etapách příští neděli.

Kolem Švýcarska (WorldTour) - 1. etapa (časovka na 9,5 km)

1. Dennis (Austr./Bahrajn-Merida) 10:50, 2. Bodnar (Pol./Bora-hansgrohe) stejný čas, 3. Matthews (Austr./Sunweb) -1, 4. Asgreen (Dán./Deceuninck-Quick-Step), 5. Kragh Andersen (Dán./Sunweb) oba -2, 6. Craddock (USA/EF Education First) -5, ...62. Hirt (ČR/Astana) -40, 82. Kreuziger (ČR/Dimension Data) -49.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články