Právě čtete

Moje inspirace na účesy k vodě pro kratší i delší vlasy

34668  
Sdílet: 

Moje inspirace na účesy k vodě pro kratší i delší vlasy

Nejsem náročná: chci jenom, abych přes den u vody nevypadala jako medúza a večer jako po průletu křovím. Rozpuštěné vlasy mám ze všeho nejraději, ale u vody to je nepraktické. Proto neposedné prameny krotím do jednoduchých účesů.

8. 6. 2022 3 min. čtení Marie Háková
Moje inspirace na účesy k vodě pro kratší i delší vlasy

Když jsem měla delší vlasy, rozcuchaný drdol alias messy bun býval můj oblíbený účes, ale určitě ne k vodě – když se namočí a uschne, vlasy se v něm nepěkně lámou a trhají při sundávání gumičky.

Pokud si po celodenním koupání vlasy chcete umýt a vyfoukat, deformace vlasů z mokrého culíku vám asi vadit nebude. Já sama ale nepatřím k těm, kdo by sahali po šamponu každý den. Proto mám radši účes, který celý den u vody vypadá pěkně a upraveně, vlasy se v něm ničí co nejméně, a když pak proschnou, jako bonus udělají hezké přirozené vlny.

Základem je mít vlasy pravidelně zakroucené nebo přeložené: čím víc drží samy o sebe, tím méně jim ubližuje gumička.

Rozhodně je fajn mít vlasy vyčesané z krku nahoru, aby se konečky neotíraly o opalovací krém, nepřekážely při opalování a aby se vlasy namočily, až když opravdu ponoříte hlavu do vody, takže trpí co nejméně.

Podle mého není potřeba česat se stejně pečlivě jako na ples – vlásky sem tam vykukující z účesu u vody určitě nikoho nepohorší. Navíc se asi budete česat po paměti nebo u malého zrcadla někde v šatně. A jak tedy na to?

Vlasy sotva pod uši? Lepší než mít jeden culík je rozdělit si vlasy na polovic

Roky jsem nosila vlasy vždycky minimálně po ramena, ale loni jsem si nechala šmiknout mikádo pod uši a najednou se s nimi zachází úplně jinak.

Krátké vlasy je potřeba rozdělit na dvě části, aby se s nimi dal „umotat“ pevný účes. A abych si zbytečně nemáčela konečky, hodí se zagumičkovat (vlevo) nebo zasponkovat (vpravo) malý ocásek, co zbude.

Protože jsou moje vlasy moc krátké, je potřeba je do účesu zapojovat postupně. Pokud umíte francouzský cop nebo jeho variace, ten je k vodě úplně perfektní: vlasy se v něm nelámou a po proschnutí vypadají fantasticky. S trochou cviku ho zvládnete i bez zrcadla.

Jednodušší varianta je soustava culíčků: vrstvu, která je stejně dlouhá, sepnu do culíku, uprostřed udělám mezeru a protáhnu jí celý pramen. Do další vrstvy pak přidám další vlasy + předchozí culíček.

S delšími vlasy uděláte cokoli: důležité je nezacuchat je

Jednoduchá rada: udělejte si cop (klasický, francouzský nebo rybí – ten je na fotce) a ten pak podmotejte k hlavě a přicyhťte pinetkami nebo sponkami. Díky copu budou večer hezky zvlněné a při rozmotávání se nebudou lámat.

Jiná varianta, kterou zvládne určitě každý, jsou „bobánky“ z hladce stočených vlasů. Dva jsou lepší než jeden – lépe drží a stačí na ně jen gumička. A když je pak po proschnutí rozpustíte, udělají hezčí vlny než jeden drdol.

Jak učesat drdol, to asi všechny víme. U dvou „bobánků“ je důležité vlasy hladce zatočit, samy pak budou mít tendenci se „přikroutit“ k hlavě. Nakonec je zajistíte gumičkou a hotovo.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články