Zlatý pohár ve fotografiích Lenky Sklenákové

V tradičním termínu na začátku června se v Pardubicích běhá Zlatý pohár pod patronací předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Klasická steeplechase o celkovou dotaci 500 000 Kč přilákala na start 6 koní. Za lesíkem se z Yary poroučel k zemi ž. Martin Liška a zbylý kvintet opustil na předposledním skoku Mister Westminster, který poslal svého žokeje Jana Kratochvíla velmi nehezky přímo do skoku. V cílové rovině spolu svedli souboj Lamum a Northerly Wind, který nakonec bez problémů přešel do vedení a vyhrál lehce o 4,5 délky.

Prohlédněte si velkou fotogalerii Lenky Sklenákové:

Zlatý pohár - Pardubice

Hlavním krosovým dostihem byla Cena města Pardubic na 4500 metrů.  Od startu si počínal aktivně Evžen,  a ač vyrobil lehkou chybu na malé vodě na čele se nechal vystřídat až za Hadím příkopem Mazhilisem. Na překážce 10a, měl pád Lombargini, o něj zakopl Rui Faleiro a jeho jezdec Thomas Garner se poroučel k zemi. Poslední skok už skákali Evžen s Mazhilisem hlava hlava, a bojovali celou cílovou rovinu. Nakonec se z vítězství radoval o  1 a 3/4 délky Evžen a opět upozornil o jak kvalitního a nadějného koně se jedná.

Zajímavým dostihem byl ten s pořadovým číslem 3, který vyhrál Laverno s ž. Marcelem Novákem.  Ten měl ovšem ulehčenou cestu k cíli (byť byl favoritem),  o dva soupeře (Niki Ray a Forever Dry) přišel už před startem  na zkušebním skoku z důvodu pádu jezdců, o dalšího -  Cheltenhama před prvním skokem, který odmítnul překonat a na posledním skoku padl ze druhé pozice Fringant de Chanay. Dostih tedy nakonec dokončili pouze 3 koně.

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.