Bylinná léčba ledvinových kamenů přírodní cestou

zlatobýl obecný

Máme pro vás hned několik receptů z bylinek na léčbu ledvinových kamenů. Tyto bylinky podporují činnost ledvin.

Recepty:

  • Čaj z kvetoucí natě zlatobýlu obecného

Zlatobýl si můžete nasbírat a nasušit, ale je snadno dostupný i v běžných lékárnách.

Na 300 mililitrů vody budete potřebovat 2 čajové lžičky sušené bylinky, které necháte v horké vodě louhovat asi 10 minut. Potom čaj sceďte a užívejte 3 šálky denně.

Při užívání tohoto nálevu je důležité dodržovat pitný režim – obecně platí, že byste měli vypít stejné množství čaje a čisté neperlivé vody.

  • Březový čaj

Příprava i užívání březového čaje jsou stejné jako u čaje ze zlatobýlu. 2 čajové lžičky na jaře nasušených listů břízy přelijte 300 mililitry horké vody a nechejte louhovat. Užívejte opět 3x denně.

  • Bylinná směs proti ledvinovým kamenům

Speciální čajová směs se skládá z bylinek, které proplachují a těch, které podporují činnost ledvin. Užívání tohoto čaje raději konzultujte s ošetřujícím lékařem!

Budete potřebovat:

2 čajové lžičky směsi zalijte 250 mililitry vroucí vody a nechejte 10 minut louhovat. Pijte 2 až 3x denně.

Pomohou aquauretika

Ledvinový písek a kamínky je možné z těla účinně odstraňovat dostatečným pitným režimem, v němž mají své místo též bylinky se specifickými účinky, takzvaná aquauretika.

Do bylinných směsí proto zařaďte například mladé listy břízy bělokoré, listy ještě nekvetoucích kopřiv dvoudomých a kvetoucí nať zlatobýlu obecného. Tyto bylinky povzbuzují činnost ledvin a jsou bohaté na flavonoidy, které působí protizánětlivě, čímž účinně podporují celou léčbu. Také můžete vyzkoušet kořen pampelišky lékařské, která se používá na celkovou očistu organismu.

bylinkopedie koupit bylinky a produkty

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here