Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fuglsang si po roční odmlce podmanil Critérium du Dauphiné, Yates v závěru odstoupil

Na cenný triumf z roku 2017 navázal dánský cyklista Jakob Fuglsang a podruhé v kariéře vyhrál Critérium du Dauphiné, jednu z tradičních generálek před Tour de France. Jeho největší soupeř Brit Adam Yates v poslední etapě kvůli zdravotním problémům odstoupil.

Jakob Fuglsang se raduje z vítězství na Critériu du Dauphiné
zdroj: imago sportfotodienst autor: Sirotti Stefano

Čtyřiatřicetiletý Fuglsang ze stáje Astana vystřídal Yatese v čele průběžného pořadí v sobotní královské etapě, před Britem ale vedl jen o osm sekund. Lídr stáje Mitchelton-Scott však místo očekávaného souboje o celkové prvenství zhruba 50 kilometrů před cílem slezl z kola, podle týmového šéfa ho od rána trápila horečka.

Pro poslední vítězství v letošním ročníku Dauphiné si v kopcovité osmé etapě s cílem ve švýcarském Champéry dojel Nizozemec Dylan van Baarle, který po 113,5 km ve spurtu dvojice uprchlíků porazil Australana Jacka Haiga. Van Baarle navázal na sobotní triumf svého krajana a kolegy z týmu Ineos Wouta Poelse a alespoň částečně zmírnil černý týden této britské stáje. Bývalý tým Sky ve středu přišel nejspíš do konce sezony o hvězdného Chrise Froomea, jenž utrpěl mnohačetné zlomeniny po pádu při najíždění trasy časovky.

Fuglsang ve žlutém trikotu dojel bezpečně ve skupině favoritů s dvouminutovým odstupem a navázal na celkovou výhru z roku 2017. Druhý skončil se ztrátou 20 sekund Američan Tejay van Garderen, třetí byl o další sekundu zpět Němec Emanuel Buchmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Fuglsang vyhrál podruhé v kariéře Critérium du Dauphiné

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 8. etapa (113,5 km):

1. Van Baarle (Niz./Ineos) 3:05:48, 2. Haig (Austr./Mitchelton-Scott) stejný čas, 3. Hagen (Nor./Lotto-Soudal) -50, 4. Barguil (Fr./Arkéa-Samsic), 5. Kuss (USA/Jumbo-Visma), 6. Reichenbach (Švýc./Groupama-FDJ) všichni -1:12, ...57. Štybar -7:09, 94. Vakoč (oba ČR/Deceuninck-Quick Step) -16:01.

Konečné pořadí: 1. Fuglsang (Dán./Astana) 30:44:27, 2. Van Garderen (USA/EF Education First) -20, 3. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) -21, 4. Poels (Niz./Ineos) -28, 5. Pinot (Fr./Groupama-FDJ) -33, 6. Teuns (Belg./Bahrajn-Merida) -1:11, ...70. Štybar 59:51, 76. Vakoč -1:05:34.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články