Softbalisté ztratili dobře rozehraný zápas proti Japonsku a podruhé na šampionátu prohráli

Čeští softbalisté neudrželi ve třetím utkání na mistrovství světa s Japonskem nadějný náskok 3:0 a s favoritem nakonec v Havlíčkově Brodě prohráli 3:4. Připsali si tak druhou porážku.

Tento článek je více než rok starý.

Havlíčkův Brod (Aktualizováno: 7:48 17. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Svoboda.

Václav Svoboda. | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Softbalisté začali nad očekávání a v úvodní směně zaznamenali tři body. Po odpalu a dvou metách zdarma si při nuceném posunu doběhl pro první bod Václav Svoboda. Další dva body zařídil Michal Kolůch odpalem do vnitřního pole a donutil střídat japonského nadhazovače. Místo Hajamiho Takahašiho přišel do nadhazovačského kruhu Hikaru Macuda a český útok zcela vymazal.

Za vítězstvím nad Mexikem táhl Čechy nadhazovač Holobrádek. ‚Byl fenomenální,‘ říká spoluhráč Malý

Číst článek

Macuda udělal 12 strikeautů a navíc na pálce zařídil odpalem po zemi pro Japonce první bod, když stáhl v dohrávce první směny snížení. Druhý pod přidal soupeř ve druhé směně, třetí ve čtvrté a vítězný v páté díky odpalu Taija Kataoky.

„Nečekali jsme, že Macuda nastoupí. On je opravdu výjimečný, dokáže skvěle měnit rychlosti, což je naprosto ojedinělé. Snažili jsme se na něj lépe časovat a pálit jeho pomalejší nadhozy, ale moc to nevycházelo,“ řekl kapitán David Mertl. Vedení ze začátku nám mělo dodat klid, to se ale bohužel nepovedlo,“ dodal.

„Bylo to super. Já jsem se ze začátku trochu pral s hřištěm, protože bylo trochu měkčí, než to bývá obvyklé a chvíli mi trvalo, než jsem se s tím srovnal. Bylo to ale super zahrát si na domácím hřišti před domácími fanoušky. Atmosféra byla znovu úžasná, podobná té, která byla v Praze. Já osobně jsem si to moc užil,“ popisoval na Radiožurnálu po utkání český nadhazovač Michal Holobrádek, který hraje v domácí extralize právě v týmu Havlíčkova Brodu, kde se utkání proti Japonsku uskutečnilo.

V pondělí čeští hráči vyzvou v pražském Svoboda parku v Bohnicích od 19.30 Argentinu.

Mistrovství světa mužů v softbalu v Havlíčkově Brodě:
Skupina A:
Japonsko - ČR 4:3.

jak, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme