Rekonstrukce bytu pro muže ve Vestci u Prahy

17. 06. 2019
Diskuze (0)
Sdílet

Rekonstrukci bytu pro muže, který tráví ve Vestci u Prahy jeden pracovní týden v měsíci, realizoval Tomáš Ligas z designového studia Artikl+ během tří měsíců.

Dostal od majitele zcela volnou ruku. Byt po jeho zásahu prokoukl a mohl se stát nejen přechodným domovem, ale i místem obchodních schůzek.

Sázka na jistotu

Klient měl o práci studia Artikl Plus jasné povědomí, takže si mohl dovolit svěřit úpravu svého bytu do jejich rukou. Prvotní představa byla vyměnit pouze zařízení, ale naštěstí se designérům podařilo majitele přesvědčit, aby se pustil do celkové rekonstrukce, která by obnášela i změnu dispozic. Do téměř patnáct let starého bytu se zasahovalo poprvé.

Obývací pokoj

Obývací pokoj je součástí otevřeného prostoru, ve kterém chtěl mít majitel i pracovní stůl. Pohled na něj z jednoduché světlé pohovky kryje 170 cm vysoká skříňka v dekoru dřeva, která zároveň nezabraňuje přílivu denního světla ze strany pracovny. FOTO MICHAL ŠIŠKA, DIGITO.CZ

Došlo ke kompletní rekonstrukci, která zahrnovala nové elektrické vedení, proměnu koupelny a kompletní výměnu podlah. Došlo k vybourání zbytečně malé místnosti v předsíni, která měla sloužit jako šatna, ale byla poddimenzovaná, takže bylo efektivnější využít šatní skříň.

„Zajímavostí tohoto bytu je i skutečnost, že dodavatel stavby zateploval tyto byty zevnitř, tj. všude je směrem do místnosti sádrokarton, polystyren a pak teprve zdivo, čímž byla i tato naše rekonstrukce, stejně jako upevňování zařizovacích předmětů do zdí, trochu komplikovanější,“ doplňuje Tomáš Ligas.

ložnice

Ložnice je jednoduše zařízena polstrovanou postelí a zajímavými nočními stolky. Modro-šedá kostka čalounění má švih a splňuje představy o pánském interiéru. FOTO MICHAL ŠIŠKA, DIGITO.CZ

Poté přišel na řadu výběr bytového zařízení. Klient měl představu pánského interiéru laděného do industriálního stylu, který by byl ale zároveň útulný. Během tří týdnů vznikly tři varianty. Po schválení té třetí následovalo pár konzultací a návštěv vybraných showroomů. Pak předal majitel klíče od bytu Tomáši Ligasovi a s důvěrou odjel do svého trvalého bydliště na Moravě.

To byla pro Tomáše a jeho kolegu naprosto nová zkušenost. Většinou se byt přestavuje za stálé účasti zadavatele a průběžných změn v plánech. Tady se ale majitel zcela svěřil do rukou designérů a nechal si své pražské útočiště předělat na klíč. Když si pak po třech měsících přebíral zrenovovaný byt, byl opravdu příjemně překvapen. Stejný pocit měli z rekonstrukce i jeho návštěvníci.

Koupelna prošla velkou změnou. Dostala nové obklady, podlahu, byla spojena s toaletou a zároveň zvětšena o nevyužívanou část chodby. FOTO MICHAL ŠIŠKA, DIGITO.CZ

Designér
Za realizací rekonstrukce stojí designové studio Artikl+ a interiérový designér Tomáš Ligas.

rekonstruovaný byt

obytná plocha 90 m²

dispozice 2 + kk

lokalita Vestec

TEXT: MARTINA PAULOVÁ
FOTO: MICHAL ŠIŠKA, DIGITO.CZ
ZDROJ: časopis HOME

Kategorie: Design interiérů Rekonstrukce bytu
Tagy: byty pánsky styl Rekonstrukce koupelny výměna podlah
Sdílejte článek

Diskuze