Jaké jsou účinky termoterapie a vodoléčby?

Tagy:  urologie, url, koupel, léčba, bahno, termoterapie, vodoléčba

Jaké jsou účinky termoterapie a vodoléčby?

S urologickými problémy s potýká mnoho lidí, ale většinou se jedná spíše o muže než ženy. Mezi nejčastější diagnostiky patří například zánět močového měchýře, onemocnění prostaty, nádor varlat, zánět močových cest atd. Na kliniku můžete dorazit třeba jen na pro preventivní prohlídku, tedy nemusíte být nijak zvlášť nemocní. Prvním krokem by mělo být objednání termínu prvního vyšetření. Lékař s Vámi pak konzultuje Váš zdravotní stav. Mezi běžné formy vyšetření patří odběr moči, krve, nebo ejakulátu. Není potřeba se zbytečně stresovat, či mít strach, ale na druhou stranu je dobré nepodcenit prevenci.

Mezi kliniky, které můžeme doporučit patří například Ryant clinic ležící na Slovensku. Toto místo Vám nabídne kvalitní lékařskou pomoc, příjemné prostředí, moderní vybavení, žádné čekání v čekárnách, nebo třeba nedostatek soukromí. Urolog MUDr. Peter Blaško Vám zajisté nabídne tu nejlepší péči. Jedná se o úspěšného lékaře urologie s dlouhou praxí ve svém oboru.

Termoterapie

Mluvíme o způsobu léčby, který si můžete vyzkoušet například v Turčianských Teplicích na Slovensku. Jedná se o různé typy zábalů (rašelinový, bahenní, parafínové). Obklady se přikládají na postiženou část těla-jsou nahřáté na teplotu padesát až padesát pět stupňů celsia. Když se obklad přiloží, začne docházet k látkové výměně, a tudíž se Vám uleví od bolesti.
Tyto procedury se doporučují podstoupit lidem, kteří prodělali například nějaký úraz, nebo při chronických onemocněních pohybového aparátu, artrózách atd. Podrobněji si rozvedeme například již zmiňovaný rašelinový zábal. Ten je doporučován při onemocněních pohybového aparátu a také při neurologických problémech. Celá akce trvá dvacet minut. A mezi blahodárné výsledky termoterapie patří uvolnění svalů, zvyšování odolnosti organismu, stimulace regenerace svalů a v neposlední řadě příjemný pocit.

Vodoléčba

I tento typ léčby Vám poskytnou v Turčianských Teplicích. Při vodoléčbě jsou často využívány bazény, vany. Podstupována je často lidmi po operacích, ale vhodná je i pro ty, kteří jsou přepracovaní. Zdravá vodoléčba má vynikající účinky při regeneraci organismu. Jedním z mnoha typů léčebných praktik je Poseidon, neboli podvodní masáž. Podvodní proud o teplotě cca. třicet šest stupňů celsia Vám uvolní svaly a perfektně působí i na klouby. Zajímavé je, že masáž získala jméno po bohovi Poseidonovy, který měl za úkol rozhodovat o všem co se dělo pod vodní hladinou.

Článek Jaké jsou účinky termoterapie a vodoléčby? byl publikován 16. června 2019 v 22.45 v rubrice Krása a PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...