Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Ondřej Kavan (41), který je bratrem Martina Kavana alias pošťáka Ondry z populárního pořadu Pošta pro tebe, se musel ponořit do hodně nepopulární role.

V seriálu Linka hrál domácího násilníka. Jeho týranou ženu ztvárnila velmi věrohodně Petra Hobzová (46). Oba herci vzpomínají na celé natáčení jako na skvělou práci s absolutními profíky, z jejich rolí jim ovšem běhal mráz po zádech. Na ukázku drsné scény se podívejte ve videu.

„Chvílemi mi bylo velmi úzko, protože se člověk musí do role dostat, a i když jsem byla krví a modřinami jen pomalovaná, přesto jsem úplně cítila tu hrůzu, kterou musí týrané ženy zažívat. Nebylo mi dobře od žaludku, byť se i můj herecký kolega v roli násilnického manžela, Ondřej Kavan, ke mně snažil v mezích možností, daných rolí, chovat skvěle. Neumím si představit, jaké peklo musí být něco podobného zažívat v reálném životě,“ nechala se slyšet Petra Hobzová, kterou diváci znají například ze seriálu Krejzovi.

A Martin Kavan teď u diváků asi nebude moc populární. „Upřímně, i mně z toho bylo špatně, zvlášť když si uvědomím, že se tohle opravdu děje. Mezi obrazy jsme se chodili nadýchat čerstvého vzduchu a museli se přesvědčovat, že je to jen jako. Jsme profíci, odehráli jsme to s plným nasazením, pak jsme se objali a řekli si, že to je pro nás jen fikce. Děkuju Petře, že to se mnou v rámci role vydržela,“ oddechl si Kavan.

První díl seriálu Linka z prostředí tísňové linky tak zachycuje brutální domácí násilí, které se může dít i za dveřmi vašich spořádaných sousedů.

Reklama

Další články

Načítám