Fotbalista Tomáš Souček podepsal se Slavií pětiletou smlouvu. Výstupní klauzule činí 15 milionů eur

Nejlepší hráč uplynulé sezony první ligy Tomáš Souček podepsal s fotbalovou Slavií Praha novou pětiletou smlouvu a v Edenu by měl na podzim zůstat. Klub navýšil výstupní klauzuli v kontraktu se čtyřiadvacetiletým defenzivním záložníkem na 15 milionů eur (přes 383 milionů korun).

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 12:26 17. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Slavie Tomáš Souček

Záložník Slavie Tomáš Souček | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Hodnota Tomáše stále roste, je dobře, že jsme ho neprodali. Obdrželi jsme dvě nabídky na 12 milionů eur, Tomáš nám ale chce pomoci probojovat se do Ligy mistrů. Bude určitě lídrem týmu alespoň na podzim,“ uvedl na tiskové konferenci předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Souček byl hlavní oporou Slavie, které pomohl k zisku ligového titulu a k obhajobě triumfu v domácím poháru. Pražané získali double po 77 letech. V uplynulé sezoně nejvyšší soutěže dal Souček 13 branek.

Slavia ovládla anketu fotbalové asociace. Souček je nejlepším hráčem sezony, triumfoval i trenér Trpišovský

Číst článek

V létě zkusí se Slavií postoupit ze závěrečného předkola do základní skupiny Ligy mistrů. „To, že mi Slavia dává nový pětiletý kontrakt, je pro mě velkou výzvou. Doufám, že se dostaneme do Ligy mistrů, to je náš velký cíl. Chceme opět udělat sezonu snů,“ uvedl Souček.

„Je to pro mě nejlepší varianta, která může být a které věřím. Rozhodoval jsem se také hodně podle citu, Slavia je pro mě srdcovka. Vždy jsem říkal, že chci začít přípravu tam, kde budu hrát. Jsem za to rád, že se to vyřešilo rychle. Věřím, že jak tým, tak mě osobně to tady bude posouvat ještě výš a třeba ta patnáctimilionová suma v budoucnu může být uplatněna,“ dodal Souček, který se vzhledem k reprezentačním povinnostem v minulých dnech zapojí do přípravy Slavie za týden.

Slavia dostala na Součka asi osm nabídek. Spekulovalo se o zájmu Spartaku Moskva či Fenerbahce Istanbul. „Pro nás bylo celou dobu jasné, že odchod Tomáše by byl velkým oslabením ambicí klubu i týmu, jakkoliv tým stojí na všech hráčích. Tomáš ale odehrál největší penzum, má jako defenzivní záložník fantastická čísla,“ řekl Tvrdík.

„Nepřipouštěli jsme si, že by Tomáš Souček odešel. Na druhou stranu jsme nechávali otevřený prostor k tomu, kdyby přišla nějaká výjimečná nabídka. S Tomášem jsme se ale nakonec domluvili na tom, že ještě alespoň půl roku zůstane,“ dodal Tvrdík.

Nové posily Holeš a Hovorka

Prvními letními posilami fotbalistů Slavie Praha se stali obránci Tomáš Holeš a David Hovorka. Oba hráči přišli do týmu ligového mistra z Jablonce. Opačným směrem zamířili na hostování ofenzivní záložník Jan Matoušek a další středopolař Jan Sýkora. Následovat by je v nejbližší době měl ještě stoper Jakub Jugas.

‚Mám ho rád, nebudeme brečet do novin.‘ Milan Baroš sváděl ostré souboje s bývalým spoluhráčem

Číst článek

Ke slávistům se na začátku přípravy na novou sezonu připojil také bahrajnský útočník Júsuf Hilál, kterého získali už v zimě, ale jaro ještě strávil na hostování v Bohemians 1905.

Pětadvacetiletý Hovorka působil ve Spartě, v Liberci a naposledy v Jablonci. V české lize má na kontě 84 utkání a pět gólů. Jeho příchod je částečně i reakcí na možný přestup kamerunského stopera Michaela Ngadeua. Nejmenovaný evropský klub aktivoval výstupní klauzuli v hráčově smlouvě se Slavií.

„Obě strany spolu jednají, Michaela ale nechceme stresovat během afrického mistrovství. David Hovorka je výborný hráč, vedení i trenéři ho velmi chtěli,“ uvedl na tiskové konferenci ke startu letní přípravy předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Šestadvacetiletý Holeš je posilou na pravý kraj obrany. V lize dosud v dresu Hradce Králové a Jablonce odehrál 134 utkání, ve kterých vstřelil osm branek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme