Šanci v přípravě Sparty dostanou ‚Stramaccioniho‘ hráči i odchovanci. Lukáš Vácha míří do béčka

S fotbalisty Sparty zahájili přípravu i záložník Tal Ben Chaim a stoper Semih Kaya. Oba hráči, kteří patří mezi symboly neúspěšného působení italského trenéra Andrey Stramaccioniho, dostanou od nového kouče Václava Jílka šanci vybojovat si místo v týmu.

Praha (Aktualizováno: 12:21 17. 6. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tal Ben Chaim

Tal Ben Chaim dostane šanci v přípravě Sparty | Foto: Martin Sekanina, Czech News Center | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Jsou to hráči Sparty a já s nimi osobní zkušenost neměl, takže není problém udělat si během týdne nebo čtrnácti dní obrázek a potom reagovat,“ řekl na pondělní tiskové konferenci Jílek, od kterého po návratu z mistrovství Afriky dostane šanci i Georges Mandjeck.

Sparta ulovila nového trenéra v Olomouci, od příští sezony ji místo Ščasného povede Jílek

Číst článek

Ben Chaim s Kayou přišli do Sparty před dvěma lety, ale královské platy ani rekordní přestupové částky nepotvrdili a na Letné se neprosadili. Ben Chaim se vrací po vážném zranění kolena, zatímco Kaya hostoval v Galatasarayi Istanbul a Mandjeck v Maccabi Haifa.

„Jsou to hráči, kteří mají normálně se Spartou smlouvu. Někteří se vrací z hostování, Ben Chaim je po těžkém zranění. Takže se všichni zapojí do přípravy, aby je trenér poznal v kabině i na hřišti. A podle toho se budeme rozhodovat dál,“ uvedl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Šanci v přípravě dostanou i odchovanci Václav Dudl, Jan Fortelný nebo Christian Frýdek. „Mají šanci se ukázat novému trenérovi a je jen na nich, jak se budou projevovat a jak budou vypadat. Jsem rád, že jsou tady,“ prohlásil Rosický, který také potvrdil, že Sparta jedná o příchodu obránce Davida Lischky z Jablonce.

Fotbalová Sparta hlásí další posilu, z Jablonce přichází záložník Michal Trávník

Číst článek

Na pondělních testech, kterými Sparta zahájila přípravu, chyběli dlouhodobě zranění a rekonvalescenti Bořek Dočkal, Václav Drchal, Filip Panák, Matěj Pulkrab a také Lukáš Juliš, který se vrátil z hostování v Bohemians 1905. Později se kromě Mandjecka připojí také Adam Hložek nebo posila Libor Kozák.

Končí Vukadinović a Vatajelu

Sparta už nadále nepočítá s Vukadinem Vukadinovićem a Bogdanem Vatajeluem, o jejichž odchodech už jedná. V áčku skončil také Lukáš Vácha, který se přesunul do béčka. „Idea je taková, že by měl být lídrem kluků v béčku, protože naší ambicí je postup do druhé ligy,“ řekl Rosický.

„Ale máme dohodu, že když dostane lepší nabídku nebo bude chtít hrát na vyšší úrovni, tak vzhledem k tomu, co Lukáš pro Spartu odvedl, za něj nebudeme požadovat odstupné,“ přidal Rosický na adresu dvanáctinásobného bývalého českého reprezentanta.

Změn doznal také realizační tým, ve kterém skončil asistent Radoslav Kováč a trenér brankářů Daniel Zítka. „Dan si potřebuje odpočinout. Co se týče brankářů, jako byli Koubek nebo Dúbravka, tak odvedl fantastické služby. Doufám, že to není konečná a v budoucnu se vrátí. Dveře do Sparty bude mít vždy otevřené,“ uvedl Rosický.

⚽ KÁDR | Trenér Václav Jílek má na startu přípravy k dispozici 23 hráčů. Další fotbalisté, kteří si prodloužili sezónu o reprezentační sraz, dorazí později!

➡️ bit.ly/2XkbFPS

ℹ️ Další podrobnosti na tiskové konferenci, kterou budeme vysílat živě od 10:00. #acsparta

09:30 – 17. 06. 2019

4 39

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme