Hlavní obsah

Bolka pokračuje v ofenzivě. Přípravu s ní zahájil internacionál Pudil

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Vykopali si start v kvalifikaci Evropské ligy a nechtějí se zastavit v půli cesty. Fotbalisty Mladé Boleslavi by měli posílit bývalý reprezentant Daniel Pudil, který dosud působil v Sheffieldu Wednesday, a Lukáš Budínský z Karviné. Zkušený Pudil byl ještě nedávno členem národního týmu. Momentálně je volný hráč po působení v Anglii, Středočeši řeší podmínky dvouletého kontraktu zajímavé posily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Pudil během přípravného utkání s Koreou.

Článek

Nasbíral solidních 35 startů v mezistátních zápasech a připsal si v nich dva vstřelené góly. Naposledy reprezentační dres oblékl v listopadu 2016 proti Dánsku (1:1) v Mladé Boleslavi.

A právě tady by měla kariéra 33letého Daniela Pudila pokračovat. Volný hráč, který ukončil své angažmá v Anglii, každopádně zahájil se Středočechy přípravu.

Bývalý hráč Blšan, Liberce a Slavie se vrací domů po dlouhých 11 letech, během nichž působil v Belgii, Itálii a Anglii.

Další vyhlédnutou posilou je Lukáš Budínský z Karviné. Rovněž on již s mužstvem trénuje, teď se ještě dolaďují administrativní záležitosti jeho přestupu.

A co bude s Koljou...?

Novou posilou je každopádně útočník Jiří Klíma z Jihlavy. Otázkou je, jaký bude osud Nikolaje Komličenka. Král střelců české ligy má posuntý nástup kvůli reprezentačním povinnostem.

„Komličenko je sice hráčem Mladé Boleslavi, s níž má smlouvu na tři roky, ale jeho další osud záleží na vzájemné domluvě klubu, hráčova manažera, případného zájemce o jeho služby a pochopitelně i postoji samotného fotbalisty. Když přijde rekordní nabídka, nebudeme mu bránit v přestupu," avizuje na klubovém webu prezident Josef Dufek.

„Nemáme však nabídky jenom na Komličenka, ale i na dalších pět hráčů. Když bychom chtěli, tak prodejem fotbalistů ekonomicky zabezpečíme klidné žití klubu na několik příštích sezon. Ve vedení však preferujeme sportovní hledisko, nechceme úspěšný tým rozprášit. Snažíme se ho udržet pohromadě, když si vybojoval zápasy na evropské scéně, ve kterých se hráči můžou více předvést pro vysněné zahraniční angažmá," ujišťuje Dufek.

Reklama

Související témata: