Je potřeba změnit mentalitu hráčů, má jasno kouč Sparty Václav Jílek o primárním úkolu před sezonou

Minulou sezonu končili fotbalisté pražských S společně ve vzájemném ligovém souboji. Letní přípravu na další ročník odstartovali také ve stejnou chvíli. Sparťané se v pondělí sešli poprvé pod vedením nového trenéra Václava Jílka.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický (vlevo) a Václav Jílek.

Tomáš Rosický (vlevo) a Václav Jílek. | Zdroj: www.sparta.cz

„Osobně preferuji spíše malinko nižší počet hráčů, aby byl maximální prostor pro to pracovat primárně a prvotně se skupinou hráčů, se kterou počítáme. Samozřejmě je potřeba, aby tam byla určitá hráčská rezerva. A to zejména z důvodu náročnosti sezony a i proto, že nás čekají, za sebe říkám, určitě dvě předkola,“ řekl nový kouč fotbalistů Sparty.

Šanci v přípravě Sparty dostanou ‚Stramaccioniho‘ hráči i odchovanci. Lukáš Vácha míří do béčka

Číst článek

Trenér Václav Jílek tak může být rád, že na začátku letní přípravy nemá k dispozici všech 37 hráčů, které má Sparta pod smlouvou. Fotbalisté, kteří si plnili reprezentační povinnosti, se zapojí až později. V průběhu přípravy se má kádr Sparty zúžit.

Přesto sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický nevylučuje ještě i další posílení týmu: „Víme, kde nás tlačí bota. Tudíž když se nám naskytne dobrá příležitost získat hráče, kteří si myslíme, že by se nám hodili, především co se týče jejich typologie, tak kádr i směrem dovnitř není uzavřený.“

Kvůli zvýšení konkurence by Sparta ještě ráda získala dalšího záložníka nebo obránce. Příchody Kozáka, Krejčího, Trávníka a Nora Vindheima tedy nemusí být jediným posílením pražského klubu před další sezonou.

„Myslím si, že první věc, která je teď potřeba udělat, je vyhradit čas na to, aby se změnilo myšlení hráčů, aby přistoupili na nároky trenérů. Je potřeba změnit mentalitu hráčů a je pro nás v tuto chvíli primární a stěžejní úkol,“ tvrdí nový trenér fotbalové Sparty Václav Jílek, který chce během přípravy zapracovat hlavně na organizaci hry.

Spartu čekají v letní přípravě jen čtyři zápasy, z toho tři odehraje na soustředění v Rakousku. „Já se na tu práci těším. Myslím si, že když jsem vstoupil do šatny a viděl jsem energii z hráčů, která na mě působila, tak jsem z toho měl dobrý dojem. A já věřím, že najdeme rychle společnou řeč, a že to bude hlavně rychle vidět na hřišti,“ říká optimisticky nový trenér fotbalové Sparty Václav Jílek na začátku letní přípravy.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme