Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pardubice připravily Lions o neporazitelnost, play-off si zahraje i Ostrava s Vysočinou

Předposlední kolo základní části Paddock ligy amerického fotbalu rozluštilo tajenku postupujících do semifinálových zápasů. Prague Lions odehrají semifinále doma proti Vysočině Gladiators a Ostrava Steelers přivítá Pardubice Stallions. Ostravané sobotním vítězstvím na hřišti Sígrs posunuli do play-off kromě sebe i Gladiators, Pardubice si zajistily druhé místo na Západě domácí výhrou nad dosud stoprocentními Lions.

Utkání Pardubice Stallions - Prague Lions
zdroj: caaf.cz autor: Jakub Hřib

Pouze týden dělil oba zápasy Prague Lions a Pardubic Stallions. Minulý víkend se v Hostivaři radovali Lions, kteří si vítězstvím o bod zajistili jistotu prvního místa ve skupině.

V odvetě v Pardubicích tak hlavním cílem pražského týmu bylo udržet letošní neporazitelnost. To Stallions stále hráli o postup do semifinále, které neměli dosud jisté.

Zápas nabídl bodové hody, které odstartoval v první čtvrtině touchdownem pardubický Radim Kalous. Ten si před týdnem připsal hned čtyři touchdowny a ani tentokrát na něj nenašla obrana Lions recept.

Lions dokázali odpovědět v úvodu druhé čtvrtiny, kdy se do endzóny poprvé podíval Filip Ječný. Když hostující Michael Hayes necelé tři minuty před poločasem strhl vedení na stranu Lions, zdálo se, že do šaten půjde za stavu 14:17 v lepší náladě pražský tým.

Jenže útok Stallions dokázal rychle dát touchdown, za kterým stál opět Radim Kalous. Poté obrana domácích rychle zastavila Lions a Pardubice udeřily ještě jednou.

Nevydařený závěr poločasu pro Lions dovršil následný kickoff return. Při něm pardubický Dan Doucek vytrhl soupeři míč a zamířil si to rovnou do endzóny. Tři touchdowny během 68 sekund poslaly Pardubice do vedení 35:17.

Je nám líto, video expirovalo.
Divokou přestřelku vyhrály Pardubice. O play-off je rozhodnuto

Po přestávce se Lions dokázali z nevydařeného závěru prvního poločasu oklepat a na soupeře vlétli. Touchdowny Kadlece, Weigla a Stevense se ve třetí čtvrtině dokázali dostat zpět do vedení 38:35.

V závěrečné čtvrtině pokračovalo přetahování o vedení. Na bodové akce pardubického Horáčka a Kalouse dokázali Lions odpovědět dvakrát zásluhou Ječného. Dvě minuty před koncem zápasu dostal útok domácích míč za stavu 49:52.

I díky několika faulům obrany se dokázal pardubický útok dostat k blízkosti soupeřovy endzóny a dvacet vteřin před koncem zápasu zaznamenal vítězný touchdown osmnáctiletý Jakub Mikyska.

"Pardubice hrály až do samotného konce. Klobouk dolů před nimi," hodnotil první porážku v sezoně trenér Lions Zach Harrod. "Ve fotbale dostáváte, co si zasloužíte, a myslím, že jsme si nezasloužili výhru. Snad to pro nás bude budíček," uzavřel Harrod.

Více důvodů k radosti měl domácí trenér Petr Košťál. "Zápas nám jasně vyhrál útok, který udělal jen jednu chybu a jinak hrál skvěle." Hlavní trenér Pardubic nemohl být spokojen s výkonem obrany, která nebyla schopná zastavit útok hostů. "Já jsem zodpovědný za obranu, proto nadšený nejsem. Víme, že jsou velmi silní v útoku, ale čekal bych, že je zvládneme udržet na méně bodech."

Stallions si vítězstvím zajistili účast v semifinále, kde je čeká Ostrava. Pilsen Patriots tak už nebyla nic platná ani výhra 40:28 nad Ústím na Labem.

Sígrs nestačili na Steelers a do semifinále se nepodívají

Brněnští Sígrs byli v podobné pozici jako Pilsen Patriots. Pro postup do semifinále potřebovali vyhrát nad Ostravou a ještě museli doufat v zaváhání Vysočiny. Brněnský tým ale dokázal se soupeřem držet krok pouze v úvodu, kdy na touchdown Lukáše Sokola reagoval Tyrone Clark.

To ale bylo ze strany Sígrs na dlouhou dobu vše. Steelers se díky touchdownům Chmely, Warchola, Musila a Dvorského dostali do vedení 34:7. Šanci na zdramatizování zápasu nabídl brněnský Igor Mašlanka, který snížil ve třetí čtvrtině na 13:34. Ostravští si vedení pohlídali a na další touchdown brněnského Clarka reagovali touchdowny Warchola a Březiny.

Sígrs v klíčovém zápase podlehli Steelers 20:49 a v letošní sezoně se do semifinále nepodívají. "Bylo to týmové vítězství, ale musíme být více disciplinovaní. Příští týden hrajeme doma s Plzní, potom doma semifinále, a pokud vše půjde tak, jak chceme, tak budeme hrát doma i ve finále," hodnotil hrající trenér Ostravy Garrett Griffeth.

Alligators usilovali doma proti favorizované Vysočině o první výhru v ročníku. Předzápasové prognózy dokázal v úvodu zápasu naplnit David Calta, který 70yardovým touchdownem otevřel skóre. Právě Calta dal v úvodním vzájemném zápase tři touchdowny a výrazně pomohl Gladiators k vítězství.

Tentokrát ale Alligators dokázali odpovědět a držet se soupeřem krok po celý zápas. V závěrečné čtvrtině našel brněnský quarterback Williama Bartelse, který poslal Alligators do vedení 25:21.

Radost z první výhry vzal Aligátorům Langford. Quarterback Gladiators dvě minuty před koncem zápasu přihrál Koudelovi, jehož touchdown znamenal vítězství Gladiators 28:25. Alligators mají před sebou poslední šanci na premiérové vítězství v sezoně příští víkend v brněnském derby.

Výsledky 9. kola Paddock ligy:

Pardubice Stallions - Prague Lions 56:52, Pilsen Patriots - Ústí nad Labem Blades 40:28,  Brno Sígrs - Ostrava Steelers 20:49, Brno Alligators - Vysočina Gladiators 25:28.

Skupina Západ: 1. Prague Lions (8-1), 2. Pardubice Stallions (5-4), 3. Pilsen Patriots 4-5, 4. Ústí nad Labem Blades (2-7)

Skupina Východ: 1. Ostrava Steelers (7-2), 2. Vysočina Gladiators (6-3), 3. Brno Sígrs (4-5), 4. Brno Alligators (0-9)

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články