skip to Main Content
606 522 314 info@specialnizahradnictvi.cz
Zapomeňte Na Klasiku, Vyzkoušejte High-tech Květináče

Zapomeňte na klasiku, vyzkoušejte high-tech květináče

Pokud patříte mezi lidi, co rádi objevují nové věci a jdou s dobou, zasvětíme vás do novinek i v oblasti zahradničení. Neříkáme, že klasickým plastovým nebo keramickým květináčům odzvonilo, ale vedle nich už na trhu najdete i specialitky, kterým soukromě říkáme high-tech květináče. Usnadní vám práci, zlepší kvalitu pěstování, a tím pádem i úrodu nebo květy, kterými se můžete kochat do nekonečna.

Poznejte pokrokové high-tech květináče osobně

Ano, jsou vymakané. High-tech květináčů je mnoho druhů a každý se hodí pro pěstování jiné rostliny. Abyste mezi těmito moderními vychytávkami získali větší rozhled, přiblížíme vám je.

Textilní květináče

Asi se vám nikdy nepoštěstilo, že byste klidně 20 květináčů složili na hromádku a dali do tašky. Teď máte šanci! Textilní květináče, které se hodí jak pro domácí, tak venkovní pěstování, totiž takovou možnost nabízejí. Jsou vyrobené z recyklovatelného propylenu, odolné a pevné tkaniny. A víte co? Tenhle květináč se dá vyprat i v pračce na 40 °C a znovu použít!

Výhody textilní květináče nepřináší pouze zahradníkům, ale i samotným rostlinám, které jsou v nich zasazeny. K jejich kořenovému systému se totiž nádherně dostává vzduch a naopak přes textil odchází přebytečná voda. A přesně tyhle podmínky milují například brambory, které si můžete snadno vypěstovat i na balkóně.

Závěsný květináč vám ušetří místo.

Root Air Pot

Další vychytávkou jsou květináče Root Air Pot. Jsou z plastu a dají se skládat, takže když je mimo sezónu uložíte do skříně, zaberou minimum prostoru. Root Air Pot květináče poznáte na první pohled podle malých otvorů, které jsou po celém obvodu. A právě tyhle dírky se postarají o dokonalé provzdušnění substrátu, odvodnění a rychlejší příjem živin. To se kořenům bude líbit!

Woodee Pot

Když už jsme u „pot květináčů“, neměli bychom zapomenout na moderní Woodee Pot. Jejich největší výhodou je ekologický materiál, z něhož jsou vyrobeny. Je jím přírodní dřevěné vlákno, které ovšem nepochází z ledajakého dřeva, ale toho z udržitelného lesního hospodářství. Jde o 100% organický materiál bez jakýchkoliv chemických přídatných látek navíc. Hodí se pro předpěstování – a jakmile se rozhodnete rostlinku zasadit do země nebo většího květináče se substrátem, nechte ji ve Woodee Potu. Ten se totiž v hlíně rozloží, stane se humusem, a ještě tak přispěje k lepší úrodě. Kořeny navíc nezažijí šok z přesunu do jiného substrátu, protože stále budou ve své Woodee Pot „postýlce“.

Hydroponický květináč

Už jste slyšeli o hydroponickém pěstování? My ve Speciálním Zahradnictví se jím zabýváme moc rádi. Jde o pěstování bez půdy a milují ho především zahradničtí fajnšmekři, co rádi objevují novinky. V hydroponii půdu nahrazuje živný roztok. Substrát použijete pouze v maličkém množství jako oporu pro kořeny. Hydroponické pěstování má tu výhodu, že při něm snižujete riziko napadení rostlin různými škůdci a plísněmi – a naopak zajistíte lepší přísun živin přímo ke kořenům. Pro hydroponické pěstování můžeme maximálně doporučit mřížkované květináče a košíky z plastu.

Závěsný květináč Pro Pot Wall

Další ze série textilních květináčů je závěsný Pro Pot Wall. Ten ale navíc zavěsíte na stěnu. Díky tomu ušetříte horizontální prostor, a ještě zkrášlíte prázdnou zeď na terase, stěnu chalupy nebo třeba altánu. Už v něm vidíte ty okrasné květiny nebo bylinky? Rostlinky vám budou vděčné především za prodyšný materiál, který jejich kořenům dodá dostatek vzduchu. Nemusíte se bát, že vám přebytečná voda skrz květináč prosákne. Jeho zadní strana je totiž voděodolná.

Jaký květináč bude ten pravý

Co rostliny, to jiné nároky. Jak ale vybrat ten správný květináč pro rostlinu, kterou se chystáte pěstovat právě vy? Inspirovat se můžete v našem článku, který jsme přímo pro tento účel sepsali.

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top
×Zavřít vyhledávání
Vyhledat