Světoví atleti zavítali do Ostravy

17/6 2019

Do Ostravy se začíná sjíždět světová atletická elita. Ve čtvrtek se zde bude konat atletický mítink Zlatá tretra, který se již od roku 1961 koná na Městském stadionu ve Vítkovicích. V budově Radnice města Ostravy dnes náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová přijala novozélandského koulaře Toma Walshe, mistra světa z roku 2017 a také mistra světa ve skoku o tyči Sama Kendrickse z USA.

Světoví atleti zavítali do Ostravy

Toma Walshe (vlevo) i Sama Kendrickse potěšil ostravský koník pro štěstí. Foto: Petr Havránek

Oba atleti hovořili o Ostravě pochvalně a těší se na čtvrteční zápolení na vítkovickém stadionu. Potěšila je i dřevěná figurka ostravského koníka pro štěstí, kterou jim předala resortní náměstkyně pro sport Andrea Hoffmannová. Problémem prý nebudou ani očekávaná horka, Tom Walsh totiž díky svému tréninku zažívá během roku dvě léta - novozélandské a evropské.

V Ostravě je již také nejrychlejší muž současnosti, dvaadvacetiletý stříbrný medailista z posledního mistrovství světa Christian Coleman. Na ostravském Městském stadionu bude startovat v běhu na 200 metrů a netají se záměrem atakovat Boltův rekord mítinku 19,83 z roku 2008.