Microsoft | Surface

Microsoft chce do dotykového pera vecpat malý displej. Nápad si nechal patentovat

K řadě Surface již neodmyslitelně patří i Surface Pen. Dotykové pero, kterým Microsoft cílí na kreativce. To je prozatím poměrně hloupé, samo o sobě má pouze dvě hardwarová tlačítka. Podle nového patentu si ale firma hraje s myšlenkou či dotykových ploch displeje.

Nový patent Microsoftu nazvaný Dynamic Interaction Adaptation of a Digital Inking Device pochází již z roku 2017, nyní byl ale publikovaný. Obsahuje několik návrhů různých řešení pera, přičemž všechny obsahují displej. ten buď umí zobrazovat informace jako notifikace apod., nebo konkrétní nastavení pera – tedy jeho výsledná tloušťka, hrubost apod.

0ff1fe8e-4256-4920-a49c-7196f5a9fedf 
Toto j jeden z návrhů, jak by nové pero mohlo vypadat.

Některé dokonce využívají i menší dotykové plošky, kterými by šlo zvolené prvky měnit. Jednotlivé ikony by se navíc mohly měnit v závislosti na (ne)používání pera.

Patent jako takový je už staršího data a tak je možné, že Microsoft tuto myšlenku již opustil. Bylo by ale zajímavé, když by s podobnou evolucí v některé z příštích generací Surface Pen přišel. Současná pera toho samy o sobě většinou příliš nedokáží.

Jaký je Surface Laptop 2?

Zdroj: Windows Latest

Diskuze (12) Další článek: Archivář zveřejnil tisíce fotek z teroristického útoku v roce 2001

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,