TOPlist

Xiaomi končí s MIUI Beta, uživatelé nehlásili chyby

Xiaomi Jun Lei

Xiaomi na drtivé většině svých smartphonů používá uživatelskou nadstavbu MIUI. Dosud bylo zvykem, že měl uživatel možnost kromě stabilní verze začít používat také veřejný beta program. V něm se mohl pochopitelně dostat k nejnovějším funkcím dříve.

Problém je, že většina uživatelů zjevně využívala MIUI Beta přesně k tomuto účelu, místo aby program sloužil k tomu, k čemu byl zamýšlen – tedy k hlášení chyb. Xiaomi se proto nyní rozhodlo pro nečekaný krok a k 1. červenci celý program ruší.

Co se stane s uživateli beta programu?

Xiaomi ve vyjádření vysvětluje, že s rostoucím počtem telefonů s MIUI rostl i počet uživatelů v beta programu. Drtivá většina z nich však prý nikdy nenahlásila chybu vývojářům. Xiaomi dále upozorňuje, že od uživatelů beta verzí se očekává vysoká tolerance k chybám a problémům. To se však zřejmě nedělo a komunita betu brala spíše jako jednoduchý přístup k novinkám.

S tím, jak se MIUI vyvíjí, navíc prý roste potřeba stability. Tým vývojářů se tak rozhodl, že lepší než pokračovat v současném polovičatém stavu je betu zkrátka úplně ukončit.

Z příspěvku který vzbudil na oficiálním fóru spoustu negativních ohlasů však není jasné, co se stane se současnými uživateli beta programu. V zásadě se nabízí dvě možnosti – buď dojde automaticky k aktualizaci na stabilní verzi, nebo tento update budou muset uživatelé provést manuálně. Otázkou také je, jestli ukončení bety přinese častější updaty stabilní verze, či nikoliv.

Autor článku Tomáš Krompolc
Tomáš Krompolc
Fanoušek Androidu, Googlu a moderních technologií. Rád si poslechne tvrdší hudbu a mezi jeho nejoblíbenější seriály patří ty z produkce Netflixu. V současné době je spokojeným majitelem telefonu OnePlus 6.

Kapitoly článku