Plíšková se Strýcovou vítězně vykročily v Birminghamu do travnaté části sezony

České tenistky Karolína Plíšková a Barbora Strýcová vstoupily na turnaji v Birminghamu vítězně do travnaté části sezony. Třetí nasazená Plíšková porazila Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou 6:3, 6:4, Strýcová zdolala domácí Heather Watsonovou 3:6, 6:3, 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Birmingham Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plíšková i Kvitová mají šanci stát se po Australian Open světovou jedničkou

Česká tenistka Karolína Plíšková | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Světová trojka Plíšková, která v Birminghamu dostala divokou kartu, zvládla zápas s přehledem. Finalistka turnaje z roku 2015 soupeřce nenabídla ani jednu šanci k brejku a po 71 minutách slavila postup. Její další soupeřkou může být dvojče Kristýna, kterou po pondělním postupu z kvalifikace přes krajanku Marii Bouzkovou čeká v úterý duel s další kvalifikantkou Viktorijí Tomovovou z Bulharska.

Tenisová legenda Becker: Mladí nemají správný přístup, problém je v hlavách

Číst článek

Třiatřicetiletá Strýcová sehrála se soupeřkou, startující na divokou kartu, vyrovnaný duel. Po ztrátě úvodního setu dokázala česká hráčka vyrovnat a třetí set rozhodl jediný úspěšný brejk. V závěru sady, která se hrála více než hodinu, proměnila Strýcová šestý mečbol.

Ve druhém kole se utká se svou deblovou partnerkou Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, která vyřadila pátou nasazenou Bělorusku Arynu Sabalenkovou rovněž ve třech setech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme