Ostravská Zlatá tretra přišla o tři hvězdy kvůli zraněním. Manyonga přijede alespoň jako divák

Na atletické Zlaté tretře nebudou ve čtvrtek závodit oštěpařský mistr světa Johannes Vetter, zlatý medailista z mistrovství světa v dálce Luvo Manyonga a úřadující světový šampion na 400 metrů překážek Karsten Warholm, který měl v Ostravě běžet jedinou hladkou čtvrtku v sezoně. Vetter a Warholm se zranili minulý týden na mítinku Diamantové ligy v Oslu, Manyonga přijede jen jako divák kvůli zranění z nedělního diamantového závodu v Rabatu.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatý medailista z mistrovství světa v dálce Luvo Manyonga

Zlatý medailista z mistrovství světa v dálce Luvo Manyonga | Foto: Fredrik Sandberg | Zdroj: Reuters

Hvězdný německý oštěpař Vetter, který měl být soupeřem vicemistra světa Jakuba Vadlejcha, v Oslu po zánětu šlachy v noze nastoupil k prvnímu závodu v sezoně. Výkonem 85,27 metru z první série zvítězil, ale po druhém pokusu ze soutěže odstoupil. Po jeho odhlášení by měl být největším Vadlejchovým soupeřem bronzový medailista z loňského evropského šampionátu Magnus Kirt. Estonec je výkonem 89,33 metru na druhém místě letošních světových tabulek.

Netradiční, ale pro mě super, říká běžec Holuša o mílové trati, kterou si vyzkouší na Zlaté tretře

Číst článek

Na domácí půdě v Oslu ve čtvrtek zazářil také Warholm, který časem 47,33 překonal evropský rekord na 400 metrů překážek. Vylepšil o čtyři setiny téměř čtvrtstoletí staré kontinentální maximum, které od roku 1995 držel Francouz Stéphane Diagana. Po doběhu si ale poranil stehenní sval a v Ostravě se nepředstaví.

Mužská čtvrtka tak nabídne duel mezi úřadujícím vicemistrem světa Stevenem Gardinerem z Baham a vycházející americkou hvězdou Kennethem Bednarkem.

V dálkařském sektoru bude ze dvou plánovaných hvězd závodit jen halový mistr světa Juan Miguel Echevarría z Kuby. Světový šampion pod otevřeným nebem Manyonga bude jen v roli fanouška, protože se v neděli v Rabatu zranil. Po čtvrtém pokusu dostával přímo v doskočišti obstřik na nohu a z plochy byl pak odnesen na nosítkách.

‚Mám chuť závodit.‘ Na atletické Zlaté tretře nebude chybět ani Špotáková

Číst článek

Na Zlaté tretře přesto bude k vidění řada domácích i zahraničních atletických hvězd. Například v ženském oštěpu se utká dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková s loňskou vicemistryní Evropy Nikolou Ogrodníkovou a olympijskou vítězkou z Ria Sarou Kolakovou z Chorvatska, která se vrací po dlouhé zdravotní pauze.

Dvoustovku poběží Michael Coleman, na stovce se představí Andre de Grasse, Akani Simbine nebo Michael Rogers.

Koule nabídne duel mistra světa Toma Walshe z Nového Zélandu s českým rekordmanem Tomášem Staňkem a silnými Poláky Konradem Bukowieckým a Michalem Haratykem. Hvězdou výšky bude královna této disciplíny Maria Lasickeneová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme