Tip Terezie Kovalové: Zajděte na koncert Kamasi Washingtona nebo představení Des gestes blancs

18. červen 2019
Tip

Tento týden pro vás do naší rubriky Tip vybírala svá doporučení violoncellistka Terezie Kovalová. Jako první doporučuje vyrazit na koncert jazzového umělce Kamasi Washingtona. Talentovaný saxofonista, který na albech doprovázel třeba Kendricka Lamara, představí svou sólovou tvorbu 7. července v Paláci Akropolis. Pokud spíš patříte mezi fanoušky rapu, zajděte na koncert izraelské hudebnice Victorie Hanny. Své kabalistické texty představí v Paláci Akropolis 15. července.

Kovalová dále doporučuje vystoupení francouzské taneční dvojice, která se jedinečně představí v pražském divadle Ponec už v pátek 21. června. Taneční představení Des gestes blancs zobrazuje pouto mezi otcem a synem a je vhodné pro dospělé i dětské diváky. Pod záštitou festivalu Rock for People zahraje v MeetFactory americká dechovka Brass Against. Svou kombinaci jazzu, rocku a hip hopu představí už 24. června.

Jaké další akce doporučuje Terezie Kovalová? Poslechněte si celý Tip.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.