Stojí za pavoukem, který kousl Petera Parkera, Tony Stark?

Stojí za pavoukem, který kousl Petera Parkera, Tony Stark?
Spider-Man: Daleko od domova | Screen Rant
Nikdo nepochybuje o tom, že dnes už nekonečně ikonický Tony Stark (Robert Downey Jr.) představuje ve světě MCU největšího génia a muže, který byl vždy schopen nahradit absenci supersíly různými nadpozemskými udělátky nebo ohýbáním fyzikálních zákonů. Kromě toho to ale byl také člověk, jenž skutečně měl srdce, a vedle své dlouholeté lásky Pepper (Gwyneth Paltrow) si velmi oblíbil a vzal pod svá křídla i Petera Parkera (Tom Holland), mladíka se superschopnostmi způsobenými kousnutím od pavouka na školní exkurzi. Byl to Tony, kdo Petera poprvé vyhledal, kdo ho zapojil do akce, kdo mu pomáhal v krizových situacích a kdo mu věnoval nejmodernější dostupné vybavení. Sebestředný miliardář měl zkrátka ke skromnému studentovi od počátku hodně blízko a nová teorie kolem blížícího se snímku Spider-Man: Daleko od domova možná vysvětluje proč.
Jon Favreau, Robert Downey jr., Tom Holland
Spider-Man: Homecoming
Zastánci této teorie jsou přesvědčeni, že někdy v průběhu filmu dojde k odhalení celé záhady kolem intimního vztahu Tonyho a Petera a že by svou roli mohly sehrát flashbacky, v nichž by si cameo mohl střihnout právě Downey. Teorie tvrdí, že Stark se, možná za účelem odvrácení podobné hrozby po bitvě o New York, zapletl do biologického výzkumu a sám vytvořil pavouka, který má na svědomí Peterovo kousnutí. To se mohlo odehrát při školní exkurzi do Starkova podniku nebo kdekoli v Queens, kam mohl pavouk uniknout.
Spider-Man: Daleko od domova
Spider-Man: Daleko od domova
Pokud se nad tím zamyslíme, nezní to až tak šíleně. Rozhodně by to celé dodalo jejich vztahu větší hloubku a komplexnost a zní to jako celkem rozumný důvod, proč Peter ke Starkovi tolik vzhlížel a chtěl se dozvědět více o úžasných zařízeních vznikajících v místě, kde ho možná kousl pavouk a proměnil ho tak v superhrdinu.
Tato teorie ale zahrnuje ještě jedno zajímavé jméno, a tím je Norman Osborn. O účasti Spider-Manova záporáka, v původní trilogii s tváří Willema Dafoa, ve čtvrté fázi MCU se poslední dobou hovoří stále častěji. Nyní se objevují tvrzení, že právě Osborn mohl spolupracovat se Starkem na experimentu, kvůli němuž se ale nepohodli a Norman získal motivaci pro svůj záporácký twist.
Buď jak buď, všechno to jsou jen dohady postavené na osobních přáních a na pravé odhalení si musíme počkat minimálně do 4. července, kdy má Spider-Man: Daleko od domova českou premiéru. Přáli byste si, aby byl Tony Stark opravdu původcem Peterových zvláštních schopností?