Společnosti LyondellBasell a Neste oznámily komerční výrobu bioplastů z obnovitelných materiálů

Výrobní tým společnosti LyondellBasell ve Wesselingu v Německu předvádí první várku bioplastu z obnovitelných materiálů

Výrobní tým společnosti LyondellBasell ve Wesselingu v Německu předvádí první várku bioplastu z obnovitelných materiálů

Tato spolupráce představuje první současnou výrobu bio polypropylenu a nízkohustotního polyethylenu na bázi biosložky v komerčním měřítku

LyondellBasell (NYSE: LYB), jedna z největších společností zaměřených na plasty, chemikálie a rafinaci na světě, a společnost Neste (NESTE, Nasdaq Helsinky), největší světový výrobce obnovitelné nafty z odpadů a zbytků na světě, dnes společně oznámily první paralelní výrobu bio propylenu a nízkohustotního polyethylenu na bázi biosložky v komerčním měřítku.

LyondellBasell production team in Wesseling, Germany shows off first batch of bio-polymer made from renewable materials. (PRNewsfoto/LyondellBasell)

Společný projekt využívá obnovitelné uhlovodíky společnosti Neste získané z udržitelných bio surovin, jako jsou odpadní a zbytkové oleje. Projekt úspěšně vyrobil několik tisíc tun plastů na bázi biosložek, které jsou schváleny pro výrobu potravinářských obalů a jsou uváděny na trh pod značkou Circulen a Circulen Plus, což je nová skupina produktových značek cirkulární ekonomiky společnosti LyondellBasell.

„Společnost LyondellBasell má inovativního ducha, který překonává desetiletí, a tento úspěch ukazuje konkrétní kroky, které přijímáme na podporu cirkulární ekonomiky," řekl Richard Roudeix, senior viceprezident společnosti LyonellBasell v Evropě, Asii a ostatních zemích. „Prostřednictvím využívání obnovitelných zdrojů přispíváme k boji proti změně klimatu a pomáháme našim zákazníkům dosáhnout jejich environmentálních cílů."

„Jsme nadšeni, že můžeme plastovému průmyslu umožnit, aby do své nabídky zavedl více biologického materiálu. Je velmi uspokojující vidět, že obnovitelné uhlovodíky společnosti Neste dokonale fungují v komerční výrobě polymerů na bázi biosložek v komerčním měřítku, což poskytuje možnost náhrady fosilních materiálů," řekl prezident a výkonný ředitel společnosti Neste Peter Vanacker. „Tato průkopnická spolupráce se společností LyondellBasell představuje významný mezník v komercializaci polymerů a chemikálií společnosti Neste se zaměřením na vývoj obnovitelných a cirkulárních řešení pro udržitelné značky plánující do budoucnosti."

První v průmyslu

Tento úspěch je mimořádný v tom, že spojuje jedinečnou obnovitelnou surovinu společnosti Neste a technické možnosti společnosti LyondellBasell. Flexibilita společnosti LyondellBasell umožnila zavést novou obnovitelnou surovinu ve své pobočce ve Wesselingu v Německu, která byla přeměněna přímo na bio polyethylen a biopropylen. Polymerní produkty testovala nezávislá třetí strana s použitím uhlíkových indikátorů a potvrdila, že obsahují více než 30 % obnovitelného materiálu.

Společnost LyondellBasell prodala některé z obnovitelných produktů vyrobených během této zkoušky více zákazníkům, z nichž jedním je Cofresco, společnost skupiny Melitta Group, která je se značkami jako Toppits® a Albal® předním evropským dodavatelem značkových výrobků v oblasti domácího filmu. Cofresco plánuje využívat bio polyethylen Circulen Plus k výrobě udržitelných materiálů pro balení potravin.

O společnosti LyondellBasell

LyondellBasell (NYSE: LYB) je jednou z největších společností zaměřených na plasty, chemikálie a rafinaci na světě. Společnost LyondellBasell, podporována svými zaměstnanci po celém světě vyrábí materiály a výrobky, které jsou klíčem k postupnému řešení moderních výzev, jako je zvýšení bezpečnosti potravin díky lehkému a flexibilnímu balení, zajištění čistoty dodávek vody prostřednictvím výroby silnějších a všestrannějších instalačních potrubí, zlepšení bezpečnosti, pohodlí a palivové účinnosti mnoha osobních a nákladních automobilů na silnici a zajištění bezpečného a účinného provozu elektroniky a spotřebičů. LyondellBasell prodává výrobky do více než 100 zemí a je největším světovým výrobcem polymerních sloučenin a největším poskytovatelem technologií polyolefinů. V roce 2019 byla společnost LyondellBasell nominována na seznam „nejobdivovanějších společností na světě" časopisu Fortune. Více informací o společnosti LyondellBasell naleznete na webových stránkách www.LyondellBasell.com.

O společnosti Neste

Společnost Neste (NESTE, Nasdaq Helsinky) vytváří udržitelná řešení pro potřeby dopravy, obchodu a spotřebitelů. Náš široký sortiment obnovitelných produktů umožňuje našim zákazníkům snížit emise do ovzduší. Jsme největším světovým výrobcem obnovitelné nafty rafinované z odpadů a zbytků. Zavádíme také obnovitelná řešení pro letecký průmysl a průmysl plastů. Jsme technologicky vyspělý rafinér vysoce kvalitních ropných produktů. Chceme být spolehlivým partnerem s rozsáhlými odbornými znalostmi, výzkumem a udržitelnými operacemi. V roce 2018 činily příjmy společnosti Neste 14,9 mld. EUR. V roce 2019 se společnost Neste umístila na třetím místě v žebříčku nejudržitelnějších firem na světě Global 100. Více informací najdete na webových stránkách: neste.com

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/924002/LyondellBasell_Neste.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/562522/LyondellBasell_Advancing_Possible_Logo.jpg

KONTAKT: LyondellBasell: mezinárodní, Andreas Anker, manažer pro podnikovou komunikaci, tel.: +49 2236 72 1595, Andreas.anker@lyb.com nebo Severní a Jižní Amerika, Kimberly Windon, LyondellBasell, ředitelka pro vnější komunikaci, tel.: +1 713 309 4738, Kimberly.windon@lyb.com; Neste: Lars Börger, viceprezident, management značky, obnovitelné polymery a chemikálie, Tel.: +41 754 37 9996, lars.borger@neste.com

Klíčová slova Nizozemsko-průmysl-chemie-ekologie-LyondellBasell

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Finance, ekonomika
Chemický a farmaceutický průmysl

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.