Vstup do budovy VŠE na Jižním Městě je nově možný pouze s identifikační kartou

18. 6. 2019 | | Zprávy ze školy Jižní Město identifikační karta vstup

Před časem nám přišel do redakce podnět od naší čtenářky, dle které se vstup do budovy Vysoké školy ekonomické (VŠE) v areálu Jižní Město omezil pouze na použití identifikační karty (např. ISIC, pozn. red.). Na základě podnětu jsme kontaktovali vedení Oddělení správy majetku (OSM) VŠE s dotazem, co stojí za tímto krokem vedení naší školy.

Dle Tomáše Horského, vedoucího OSM VŠE, je cílem tohoto opatření zvýšení bezpečnosti v prostorách školy. „Režimová opatření na Jižním Městě vycházejí z platné směrnice SR 6/2018, která byla řádně projednána vedením školy. Cílem tohoto opatření je zvýšení bezpečnosti v prostorách naší univerzity a zamezení přístupu nežádoucích osob. Mohu Vás ubezpečit, že do areálu Jižní Město mají zabezpečen přístup všichni držitelé platných identifikačních karet, to znamená studenti i zaměstnanci,“ komentuje situaci Horský.

Na dotaz, jestli se stejné opatření plánuje zavést také v areálu na Žižkově, jsme dostali odpověď, že všechna režimová opatření plně vychází z platné směrnice SR 6/2018. „Jakákoliv mimořádná opatření jsou vždy projednána na úrovni vedení školy,“ dodává Horský. Dle textu dané směrnice je vstup omezen na čipovou kartu pouze na Jižním Městě, na Žižkově se dané opatření týká zaměstnanců v neděli a o svátcích. Kompletní text směrnice SR 6/2018 o „Ochraně a ostraze majetku VŠE v Praze“ naleznete na tomto odkaze. Pro všechny platné předpisy naší školy klikněte zde.

Výňatek z platné směrnice SR 6/2018 týkající se vstupů do budov v areálech Žižkov a Jižní Město:

III. Režimová opatření

  1.   Budovy v areálu VŠE Žižkov jsou otevřeny:
    – v pracovní dny od 6.00 hod. do 22. 00 hod.
    – pro pracovníky úklidové firmy v pracovní dny od 4. 30 hod. do 22. 00 hod.
    – v sobotu od 7. 00 hod do 16. 00 hod.
    V neděli a ve svátek je škola uzavřena, mimo výjimky v bodě III. 3.
  2.   Budova areálu VŠE Jižní Město je otevřena:
    – v pracovní dny od 6.00 hod. do 20. 00 hod.
    – pro pracovníky úklidové firmy v pracovní dny od 4. 30 hod. do 20. 00 hod.
    – v sobotu od 7. 00 hod do 14. 00 hod.
    V neděli a ve svátek je škola uzavřena, mimo výjimky v bodě III. 3.
    Vstup do budovy je zajištěn prostřednictvím čipové karty.
  3.  Zaměstnancům je povolen vstup na jejich pracoviště v neděli a ve svátek v době od 8.00 hod. do 16.00 hod. pouze prostřednictvím čipové karty u vrátnice SB, IB a JM. Čipovou kartu ke vstupu do areálu je nutné použít také v pátek od 18.00 hod. a v sobotu od 13.00 hod.

Mohlo by tě zajímat: