InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hasiči změří síly na Zadově, disciplíny budou simulovat reálný zásah

ZADOV – V lyžařském areálu na Zadově se v sobotu 22. června uskuteční extrémně náročná hasičská soutěž v disciplínách TFA („nejtvrdší hasič přežívá“). Netradiční, velmi atraktivní a nejtěžší hasičská soutěž svými podmínkami simuluje práci hasiče při zásahu. V Jihočeském kraji se koná vždy jednou za dva roky, letos bude poprvé probíhat v prostoru bývalého skokanského můstku na Zadově. V atraktivním prostředí budou pro soutěžící připraveny náročné disciplíny, jež budou zakončeny výstupem na rozhlednu.

 

„Krajské soutěže na Zadově se zúčastní také písecký Michal Brousil, který o víkendu potvrdil svoji excelentní výkonnost a po roce obhájil titul mistra Evropy. Je fenomén letošní sezóny. Zvítězil na všech závodech, kterých se dosud zúčastnil," doplnila jihočeská mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Závodníci z řad profesionálních hasičů HZS Jihočeského kraje i dobrovolných hasičů jihočeských obcí budou soutěžit především v kategorii jednotlivců, a to ve věkové hranici do 34 let a od 35 let výše. Profesionální hasiči budou své časy zároveň započítávat do kategorie družstev. Soutěžní týmy jednotlivých územních odborů HZS Jihočeského kraje mají maximálně pět závodníků, do celkového hodnocení družstev se započítávají časy nejlepších tří.

„Michal Brousil a zcela jistě i řada dalších bude bojovat o účast na Mistrovství HZS ČR v TFA, které se uskuteční letos v září v Plzni. Absolvování závodu je pro soutěžící extrémně náročné, k vidění bude atraktivní podívaná," zmínila Vendula Matějů. V 10 hodin je na programu zahájení soutěžních pokusů, předpokládaný konec je ve 14.30 hodin.

Soutěž v disciplínách TFA je spojena s dalším programem. Po celý den budou pro děti připravené soutěže simulující tuto hasičskou soutěž a velkou atrakcí bude také hasičský skákací hrad.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace