Soud v Brně propustil z vazby bývalého místostarostu Liškutina

19.06.2019 16:36

Městský soud v Brně dnes propustil z vazby dalšího z mužů stíhaných po razii na radnici Brno-střed, konkrétně bývalého šéfa investičního odboru městské části a místostarostu městské části Brno-Ivanovice Petra Liškutina (dříve ANO). Na Twitteru to uvedla Česká televize.

Soud v Brně propustil z vazby bývalého místostarostu Liškutina
Foto: Archiv
Popisek: Věznice - ilustrační foto

Ve vazbě zůstávají tři obvinění. Vyjádření státního zástupce ČTK zjišťuje. Policie zasahovala na Brně-středu začátkem března.

Devět lidí obvinila z účasti na organizované zločinecké skupině, zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a z úplatkářských trestných činů. Pět lidí skončilo ve vazbě, a to včetně bývalého radního Brna-středu Jiřího Švachuly (dříve ANO) a bývalého místostarosty městské části Brno-Ivanovice Liškutina.

Státní zástupce už dřív z vazby propustil podnikatele Lubomíra Smolku. Ve vazbě zůstává Švachula i podnikatelé Petr Kalášek a Pavel Ovčarčin.

Z vazby může po stížnosti propustit obviněného soud. Vazbu také stíhanému může ukončit sám státní zástupce, pokud sezná, že důvody vazby pominuly. Všech pět mužů ve vazbě dříve podalo proti vazbě stížnost.

Policie se při razii zajímala především o zakázky investičního odboru z minulého volebního období. Tehdy byl Švachula místostarostou, v novém volebním období byl radním. Zastupitelstvo ho kvůli kauze z rady následně odvolalo. Švachulu i Liškutina hnutí ANO vyloučilo. Stíhaným hrozí 10,5 roku až 16 let vězení. Další čtyři obvinění jsou od začátku stíháni na svobodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…