Nejlepší legendy staré Prahy: Loupežníci číhali v centru, přízraky řádily v hostinci Na Bělohradě

Na Kampě prý dodnes žijí pohádkové bytosti.
Zdroj: Facebook
Myslíkova ulice vznikla už za vlády Karla IV.Na Kampě prý dodnes žijí pohádkové bytosti.Praha je protkána nejrůznějšími tajemstvími.Na Čertovce se to tajemnými bytostmi vždy jen hemžilo.+ 6 fotek+ 7 fotek

Domy zdobí nábřeží Vltavy až od roku 1903. Do té doby to rozhodně nebylo lukrativní místo. Nacházely se tam mlýny a jircháři u vody zpracovávali surové kůže. Kromě toho tam pravidelně vyrážely strašit vážené občany přízraky, o kterých se vypráví dodnes.

Petra Járková
Petra Járková 19. 06. 2019 18:00

Začněme centrem města. Uprostřed něj leží důležitá Myslíkova ulice, která vznikla už za vlády Karla IV. se založením Nového Města v roce 1348. Tehdy se nacházela nedaleko osady Zderaz a dalších drobných usedlostí. Dnes ulicí projíždějí tramvaje a je plná obchodů a turistů.

V místech, kde do ní ústí Vojtěšská ulice, se v 19. století vyskytoval starý kamenný dvůr s oblíbeným hostincem Na Bělohradě.  Byl tak oblíbený, že se do něj chodili bavit lidé ze všech koutů Prahy. Zábava tam však vždy trvala jen do půlnoci.

Ve dvanáct totiž do hostince přicházeli černí loupežníci. Byly to postavy neviditelné, ale velmi útočné. Ten, kdo zůstal v krčmě po půlnoci, skončil zle. Dosvědčila to stařenka, která sedávala v koutě a strašidla si jí nevšimla.

Jednalo se prý o sedm pánů v černých pláštích a kloboucích. Oči jim svítily jako černé uhlíky, černé dlouhé vousy zježené a jinak vypadali jako mrtvoly. Podle dávné pověsti šlo o zjevy, které měly Na Bělohrad právo.

PODÍVEJTE SE NA STRAŠIDELNÁ MÍSTA V PRAZE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články