Dnes Sobota - polojasno 13°C
Zítra Neděle - prehanky-dest 12°C
Sobota 4. 5. 2024
Svátek má Květoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pěší korzo u stanice metra Nové Butovice se dočkalo originální proměny
Místostarosta Prahy 13 David Zelený (ODS) společně s předsedou představenstva společnosti Trigema Marcelem Souralem (zleva) 18. června přestřihli pásku a tím zprovoznili další část revitalizované pěší zóny v Nových Butovicích.

Pěší korzo u stanice metra Nové Butovice se dočkalo originální proměny

Další část revitalizované pěší zóny, která je u stanice metra Nové Butovice a zároveň v blízkosti radnice Prahy 13, byla včera zprovozněna.

Originální ztvárnění odpočinkové zóny v podobě dřevěných palet společně s trávníkem, stromy a keři na pěším korzu láká kolemjdoucí k posezení a relaxaci. O úpravy se postarala společnost Trigema.

Zeleň je ve stylu japonské zahrady, originální dojem z místa umocňuje plastika Trifot a  technologicko – informační centrum Cyberdog se svojí robotickou vinárnou.

„Zde můžeme vidět skvělý příklad toho, jak harmonicky skloubit městskou zástavbu s přírodou. Nové Butovice se stávají moderní čtvrtí, která nabízí svým občanům hezké bydlení, relaxaci a v neposlední řadě také umělecký zážitek,“ uvedla Praha 13 v tiskové zprávě.


Autor: TZ, red

Veteráni vyrazili z Prahy do Atén

Dnes ve 13:14

V druhém ročníku akce Oldtimer Express vyrazilo v sobotu ráno z Prahy 43 posádek veteránů, historických aut v zachovalém stavu na cestu po Evropě. Bude mít pět zastávek a skončí v Aténách. Organizátor Josef Zajíček, který je i jedním z účastníků, řekl ČTK, že nejde o závod a cílem je dojet...

Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Dnes ve 12:04

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionu korun na fungování služeb péče o děti v dětských skupinách. Jedná se o první třetinu přiznané částky pro rok 2024 a prostředky přiznané v rámci zúčtování příspěvku na provoz za 3. třetinu...

Porsche srazilo na chodníku ženu s kočárkem

2. května 2024 v 08:47

Ve středu kolem devatenácté hodiny řidič porsche vyjel ze zatím neznámých příčin ze silnice a na chodníku srazil procházející ženu s kočárkem, ve kterém se nacházelo zhruba roční dítě. Kočárek byl zdemolován, auto skončilo ve svahu.

Na Střeleckém ostrově se střídali anarchisté i politické strany

1. května 2024 v 19:15

Anarchisté se ve středu odpoledne vydali na prvomájový průvod centrem hlavního města. Účastníci nejprve oslavili tradičním piknikem na Střeleckém ostrově Svátek práce. Následně jich několik stovek zamířilo pod červenočernými i duhovými vlajkami na Štvanici, kde na ně čekala hudební...

Další články
Nahoru