Dnes Čtvrtek - zatazeno 10°C
Zítra Pátek - oblacno 15°C
Čtvrtek 25. 4. 2024
Svátek má Marek
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Sluneční náměstí hostilo další ročník festivalu zdravého životního stylu
Zájemci se mohli díky moderním přístrojům dozvědět více o svém zdravotním stavu.

Sluneční náměstí hostilo další ročník festivalu zdravého životního stylu

Na Slunečním náměstí ve Stodůlkách se dnes odpoledne konal Den zdraví. Již čtvrtý ročník osvětové akce tradičně pořádala Praha 13 společně s místní Agendou 21.

den-zdravi-2019_1 Akci hodinu po poledni zahájil starosta David Vodrážka (ODS) společně s dalšími zástupci Prahy 13. Den zdraví má v třinácté městské části již svou pevnou tradici a jeho návštěvníci se každoročně těší na bohatý program partnerů akce nejen ze světa zdraví a prevence, ale také na ochutnávky zdravých a nutričně vyvážených potravin.

Zájemci si mohli nechat změřit nejen krevní tlak, ale také rychlost svého metabolismu. K dispozici jim byly rady odborníků na homeopatickou léčbu nebo letos nově na podologii. Své zdravotní a doplňkové programy pro své pojištěnce zde představila Všeobecná zdravotní pojišťovna a Oborová zdravotní pojišťovna.

V rámci akce si přišly na své i děti, pro které byly připraveny soutěže o zajímavé ceny. Největší zájem byl o nácvik resuscitace v rámci první pomoci.

Festival zdravého životního stylu Den zdraví se konal v rámci aktivit Agendy 21, záštitu převzali radní Prahy 13 Aneta Ečeková Maršálová (KDU-ČSL a STAN) a předseda výboru MA 21 Vít Bobysud.

„Jsem rád, že Den zdraví, který pořádáme letos bez finanční podpory magistrátu, se stává vyhledávanou akcí, díky které se veřejnost dozvídá odborné informace, které se týkají jejich zdravotního stavu, zlepšení životního stylu a dodržování správné životosprávy,“ uvedl Bobysud.

„Těší mne vysoká návštěvnost občanů i v tomto horkém počasí a z toho usuzuji, že tahle naše aktivita má smysl a proto v ní budeme nadále pokračovat,“ dodal.


Autor: TZ, red

Celostátní kolo Zeměpisné olympiády opět po roce na Albertově

20. dubna 2024 ve 13:09

Ve školním roce 2023/2024 se koná již 26. ročník Zeměpisné olympiády, soutěže pro nadané žáky v zeměpise (geografii). Ve dnech 25. a 26. dubna se pak v prostorách Přírodovědecké fakulty UK na Albertově uskuteční celostátní kolo soutěže, ve kterém se úspěšní řešitelé krajských kol se utkají...

V Praze 4 otevřeli Doupě, klub bude pomáhat dětem a mladistvým

14. dubna 2024 v 08:46

Praha 4 má nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, klub Doupě. Klub s nízkým prahem znamená, že je otevřen dětem a mládeži bez nutnosti udávat jméno, věk, adresu či jiné osobní údaje. Pomáhat bude hlavně dětem a mladistvým, kteří se nacházejí v nepříznivé životní situaci nebo jsou takovou situací...

Program Šestka táborová vstoupil do dalšího ročníku

4. dubna 2024 v 09:47

I v letošním roce podpoří Praha 6 rodiny s dětmi v tradičním programu Aktivní město – Šestka táborová. Program byl zahájen 1. dubna. Na prázdninové pobyty dětí ve věku 3 až 18 let na letních táborech, pobytových, příměstských nebo sportovních soustředěních, získají rodiče od radnice městské části...

Diakonie Praha odhaluje životy lidí s autismem

31. března 2024 ve 21:11

Na 2. dubna připadá každoročně Světový den porozumění autismu. Diakonie Praha k této příležitosti spouští osvětovou kampaň o životě lidí s autismem a chováním náročným na péči. Skrze výstavu fotografií a audio příběhy chce přiblížit široké veřejnosti, jak mohou lidé s tímto typem postižení vnímat...

Čapadlo u Hollaru nabídne pivnici, kavárnu, bary i cvičení jógy

29. března 2024 v 06:28

Novým provozovatelem čapadla u Hollaru v Praze 1 je od března Robert Koura, šéfkuchař pražské restaurace U Pinkasů. Zónu kolem čapadla se svým týmem upravil a pokud tomu bude přát počasí, v polovině dubna by ho rád zpřístupnil veřejnosti.

Další články
Nahoru