Je odřený penis banalita?

Ne vždy je sex příjemný. Čas od času dojde i k nepříjemným nehodám a zvláště u mužů mohou mít doživotní následky. Víte, jak jim předcházet jak v případě nutnosti poskytnout základní ošetření? Zbývající paleta možných nehod při sexu už není tak strašlivá, nepříjemná ale ano. Třeba taková natržená uzdička.

Co dělat, když se natrhne uzdička

Uzdička má podobu úzkého proužku kůže a nachází se na spodní straně penisu. Spojuje žalud a předkožku a stará se o to, aby vše proběhlo přesně tak, jak má. Ne vždy se to však podaří.

Není žádným tajemstvím, že uzdička je velmi erotogenním místem a orální sex je při jejím dráždění více než žádoucí. Ale prosím dámy, všeho s mírou. Uzdička je totiž při stahování předkožky penisu velmi napjatá a ublížit jí může i letmé zachycení zuby. Občas může k poškození uzdičky dojít i vlivem příliš suché vaginy. Vyplatí se proto používat kvalitní lubrikační gel. Pokud se přes veškerou opatrnost přece jen něco přihodí, obvykle stačí nechat poranění zhojit a vynechat sex, dokud nebude toto místo na penisu opět bez bolesti.

Jaký lubrikant použítJaký lubrikant použít , aby se poškození uzdičky neopakovalo? Oblíbené bývají silikonové lubrikanty, u nich je však zapotřebí myslet na to, že se nehodí používat zároveň na silikonové erotické pomůcky, v tom případě raději volte lubrikanty na vodní bázi nebo lubrikanty pro orální sex s příchutí.

penis2

Zdroj obrázku: Pixabay

A jak je to s tím odřeným penisem?

Styk nasucho může mít ještě jeden nepříjemný efekt – odřený penis. To je prkotina, řeknete si. Ale není to tak. I když se sliznice hojí rychle, patogenním organismům stačí ke vstupu opravdu málo. Zvláště nebezpečné jsou v tomto směru kvasinky, které se často vyskytují v ženské pochvě. Pamatujte si proto tři základní pravidla: čistá voda (na omytí), volné bavlněné spodní prádlo (trenky, ne slipy) a sexuální klid.

Co ještě hrozí jeho nádobíčku?

Kdyby se odřeniny do několika dnů nezahojily, zčervenaly nebo dokonce namokvaly, nasměrujte svého milého k dermatologovi. Předepíše mu nějakou mast na kvasinky. A vy se pro jistotu nechte vyšetřit na gynekologii. Jeden stěr pochvy dokáže předejít celé hoře problémů.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Každý by se chtěl cítit skvěle. I já. Snažím se o to a některé zajímavosti ohledně zdraví vám prozradím ve svých článcích.