Bezpečné dveře jako designový prvek


Při výběru vchodových dveří do bytu či domu hrají hlavní roli funkčnost a estetika. Standardem novostaveb jsou certifikované bezpečnostní dveře, které vyhovují kritériím stavebních regulátorů a obyvatelům poskytují zvýšenou ochranu proti vloupání a požáru. Bezpečnostní dveře však mají i estetickou funkci. Zatímco v bytových domech jsou ze strany veřejného prostoru obvykle v jednotném designu, někteří výrobci nabízejí flexibilitu jejich provedení z vnitřní strany. U bezpečnostních dveří domu může být estetickým i funkčním prvkem jejich doplnění o světlíky a v obou případech možnost vyrobení bezpečnostních zárubní a dveří pro atypické dveřní prostory.

Výrobce bezpečnostních dveří SHERLOCK® ASSA ABLOY navíc představil novinku určenou pro všechny, kteří se při zařizování bydlení nechtějí nechat omezovat barevnou škálou ze vzorníku. Inovativní, designový a extrémně odolný povrch FunderMax umožňuje vyrobení povrchu bezpečnostních dveří doslova dle vašeho, resp. klientova vkusu.

Povrch vyvinuli v Rakousku zejména pro potřeby složitých interiérů – např. chemických laboratoří, operačních sálů, sprchových koutů, bazénů či letištních hal s nejvyššími požadavky na kvalitu. Tvrdost povrchu je zajištěna dvojitým vytvrzením acryl-polyuretanové pryskyřice. Obsahuje také kvalitní ochrannou UV vrstvu a jeho výrobce uvádí životnost až 50 let. Využití povrchu FunderMax je prakticky neomezené a kromě super odolných bezpečnostních dveří se dá použít jako obkladový materiál stěn, schodišť, případně jako materiál na dělící příčky sociálních zařízení, či na výrobu moderního nábytku. Jeho výjimečnost v případě vchodových bezpečnostních dveří spočívá ve vysoké odolnosti vůči extrémním povětrnostním podmínkám, teplu, tlaku, fyzickému poškození, chemikáliím či ohni. U exteriérových bezpečnostních dveří se zvyšuje jejich odolnost proti vnějším vlivům a prodlužuje celková životnost.

Vedle extrémní odolnosti jsou výhodou FunderMax i neomezené možnosti provedení, které nenabízí žádný jiný výrobce dveří v Česku. Design a barevné provedení je totiž výrobce schopen zhotovit i dle individuálního požadavku klienta. Stačí přinést ukázku, jaký povrch by dveře měly mít a na základě ní vám ze SHERLOCKu® dodají dveře podle vašich představ. Bezpečnostní dveře se dají zhotovit dokonce i na základě fotky nebo komplikovanějšího vzoru. Díky tomu budou plnit očekávanou ochrannou funkci a zároveň mohou být plnohodnotným designovým prvkem v domácnosti.

Společnost SHERLOCK® v květnu představila vzorník deseti ukázkových povrchů, mezi nimiž jsou například vysokolesklá bílá, imitace mramoru, bronzová patina či geometrické vzory. Navíc – na speciálním povrchu, ať už je matný nebo lesklý, nezůstávají viditelné otisky prstů.

Více se dozvíte na adrese www.sherlock.cz.

Napsat komentář

one × 2 =


Koupit předplatné ?>