shop.musicserver.cz
Kiss, ZZ Top, Sinobo Stadium, Praha, 19.6.2019

Kiss se v Praze velkolepě loučili, ZZ Top komorně oslavili padesát let

Vydáno: 20.06.2019 09:44 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Kiss se už zase loučili a možná dokonce definitivně. V rámci svého velkolepého turné nemohli chybět ani v České republice, kde zahráli v rámci minifestivalu Prague Rocks na stadionu Sinobo. Společně s nimi slavili padesáté výročí legendární ZZ Top. Předskakovaly tuzemské rockové legendy BSP.

Live: Kiss

support: ZZ Top, BSP
místo: Sinobo Stadium, Praha
datum: 19. června 2019
setlist ZZ Top: Got Me Under Pressure , I Thank You , Waitin' for the Bus, Jesus Just Left Chicago, Gimme All Your Lovin', Pearl Necklace , I'm Bad, I'm Nationwide, I Gotsta Get Paid, My Head's in Mississippi, Sixteen Tons, Beer Drinkers & Hell Raisers, Just Got Paid, Sharp Dressed Man, Legs, La Grange, Tush, Jailhouse Rock
setlist Kiss: Detroit Rock City, Shout It Out Loud, Deuce, Say Yeah, I Love It Loud, Heaven's on Fire, War Machine, Lick It Up, Calling Dr. Love, 100,000 Years, Cold Gin, God of Thunder, Psycho Circus, Let Me Go, Rock 'N' Roll, Love Gun, I Was Made for Lovin' You, Black Diamond, Beth, Crazy Crazy Nights, Rock and Roll All Nite
Fotogalerie

ZZ Top, Sinobo Stadium, Praha, 19. června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Baláž, Střihavka, Pavlíček, tedy trio respektovaných hudebníků vystupující pod zkratkou BSP, Prague Rocks otevíralo už před pátou hodinou, což koncert dělalo dostupným jen pro pár vyvolených, kteří se mohli utrhnout z práce. Pozitivum pro ty ostatní tak mohla být skutečnost, že se díky tomu rozptýlil dav fanoušků mířících na Sinobo Stadium a i těsně před koncertem ZZ Top bylo možné se do areálu dostat bez delšího čekání ve frontách.

SPARK KISS Speciál

Neunikl vám speciál časopisu SPARK věnovaný kapele KISS? Koupit si ho můžete v trafikách nebo si ho můžete objednat zde. Speciál přináší více než 80 stran, na kterých se odehrává příběh kapely, která navždy proměnila tvrdou hudbu. Pouze pro tento speciál byly pořízeny exkluzivní rozhovory s Genem Simmonsem a Paulem Stanleym. Slovo dostávají i další členové včetně Ace Frehleyho. Osobní výpovědi doplňuje rozsáhlý autorský materiál a dva luxusní A2 megapostery.

Přesně na čas v šest hodin odstartovali svůj set legendy jižanského rocku ZZ Top. Slavní vousáči slavili neuvěřitelných padesát let na scéně a kromě toho všichni tři členové (Billy Gibbons, Dusty Hill a Frank Beard) oslaví nebo již oslavili letos sedmdesáté narozeniny.

ZZ Top, Sinobo Stadium, Praha, 19. června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Co od nich vlastně čekat? ZZ Top si vystačili s minimem a kromě ústředního tria nabídla scéna jen velkou plachtu s logem kapely. Žádné efekty, žádná show, jen tři chlápkové, kteří svou hudbu milují, milují Ameriku, blues i rock'n'roll. Nechyběly pro ně typické choreografie a Billy Gibbons pobavil pokuřováním doutníku v průběhu koncertu. Zahráli většinu ze svých nejslavnějších hitů, byť na některé se vzhledem k rozsáhlému repertoáru nedostalo. Zamrzela tak absence třeba "Viva Las Vegas" či "Rough Boy". Naopak zaznělo několik coverů, třeba od klasika country Merleho Travise "Sixteen Tons". Jako závěrečný přídavek pak zahráli klasický Elvisův hit "Jailhouse Rock".

Úderem osmé přišli na řadu ti, jejichž typické maskování jsme mohli spatřit všude po slávistickém stadionu, počínaje malými dětmi, konče zasloužilými rockery šedesátníky. Kiss se nedá upřít, že svým rock'n'rollem spojují generace milovníků hudby od sedmdesátých let po současnost, a to i přes občasné hvězdné výstřelky jejich členů, zejména pak Genea Simmonse.

Kiss, Sinobo Stadium, Praha, 19. června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Koncert začal zostra jedním z největších hitů skupiny "Detroit Rock City" z legendárního alba "Destroyer" a jako naprostý opak komorních ZZ Top. Kdo kapelu zná, asi ví, na co se má připravit. Kiss mají totiž už léta vypilovanou show, kterou jen vzácně upravují a její velkoleposti moc jiných koncertních událostí nedosahuje. V tom jsou Kiss špičky.

Koncertu tak nechyběly mračna konfet, ohně, litry krve, přelet nad zvukařův stan i pohybující se plošiny. A co by to bylo za koncert Kiss bez vyplazování dlouhého jazyka Genea Simmonse, který tak trochu překvapivě přenechával prostor zejména zpěvákovi Paulu Stanleymu a sám notnou část koncertu zůstával spíš v ústraní společně s kytaristou Tommym Thayerem, jenž se v show kapely příliš angažovat nehodlal.

Kiss, Sinobo Stadium, Praha, 19. června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
O krásný a nakonec o jeden z nejpříjemnějších momentů celého rozlučkového koncertu se postaral Eric Singer, který sedí za bicími Kiss s pauzami od roku 1991. Kromě slušného bubenického sóla ale potěšil především písní "Beth", na kterou se sám doprovázel na piano. Z jeho výkonu během přídavku skutečně až mrazilo a fanoušci ho právem ocenili mohutným potleskem.

Jinak Kiss vlastně ničím moc nepřekvapili. Ani baskytarou Genea Simmonse během písně "God Of Thunder", která připomínala sekeru, ani výběrem skladeb, kde alespoň potěšila připomínka jejich posledního alba "Sonic Boom" skrze píseň "Say Yeah".

Kiss, Sinobo Stadium, Praha, 19. června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Kiss hráli s velkým nasazením a pro své fanoušky hodlají na pódiu plivat krev (doslova). Škoda jen, že oběma koncertům uškodil nepříliš dobrý zvuk, patrný zvláště v zadní části hlediště, kdy hudební produkce zněla jak ze starého tranzistoru.

Možná je ale dobře, že už se tato nesmazatelná legenda loučí, ostatně ukázala už vše, čeho je schopná. Kiss vždy toužili šokovat a to už dávno není pravdou. Nicméně i tak bude jejich profesionální, propracovaná a energická show na mapě koncertů chybět. Nezbývá než se Paulu Stanleymu, Geneu Simmonsovi a ostatním, kteří se kdy na zázraku jménem Kiss podíleli, s hlubokou úctou poklonit a poděkovat jim, že dokázali navždy změnit tvář rockové hudby.


NÁZORY
  • Stála jsem v sekci u pódia a zvuk byl v pohodě.... (Aneta, 20.06.2019 10:27) Reagovat

    Stála jsem v sekci u pódia a zvuk byl v pohodě. Při Beth mi ukápla i slzička. Co mě trochu mrzelo, bylo celkem mrtvé publikum. Pokud je Kiss nevyzvali k tleskání apod., tak lidi jen stáli. Konkrétně mluvím o zadní části sekce u pódia.

    • Re: Stála jsem v sekci u pódia a zvuk byl v pohodě.... (Michal, 20.06.2019 11:16) Reagovat

      Naprostý souhlas. Jsem na zvuk pes, ale před podiem jsem nezaznamenal jediný problém. A s těmi lidmi je to tak. Na většině koncertů, na které chodím, pouze stojí a bez jakékoliv interakce. Škoda.

      • Re: Stála jsem v sekci u pódia a zvuk byl v pohodě.... (Zuzana, 20.06.2019 11:30) Reagovat

        My seděli vzadu a zvuk teda nic moc, bohužel zrovna na největší pecky to rušilo a drnčelo nejvíc :(

    • Re: Stála jsem v sekci u pódia a zvuk byl v pohodě.... (Doktor Slovo, 20.06.2019 17:38) Reagovat

      Ano, stání A(pod pódiem),je jedinou správnou volbou na všech open-airech,já doporučuji i všude jinde.Atmosféra zcela nesrovnatelná.Samozřejmě vykoupeno bolestí zad a nohou v případě mého ročníku.Bohužel problém pro menší lidi.

      • Re: Stála jsem v sekci u pódia a zvuk byl v pohodě.... (L, 20.06.2019 20:49) Reagovat

        No například vloni Stouni v Letňanech prefektní zvuk všude. Od ZZ a KISS jsem opravdu čekal víc. Ale zřejmě to nebyl jejich aparát.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kiss nekončí - vrátí se jako kapela virtuálních avatarů (06.12.2023 11:14)
- Recenze: Obsáhlý výběr z tvorby Michala Pavlíčka "Faces" ukazuje jeho široký záběr i vnitřní jednotu (14.07.2023 08:00)
- ZZ Top plánují na příští rok nové album, zazní na něm i party zesnulého basáka Dustyho Hilla (29.06.2023 11:11)
- Naživo: Billy F. Gibbons & The BFG's dali Praze pocítit vůni Ameriky (28.06.2023 12:00)
- Naživo: Sbohem a šáteček. Hottest Band In The World Kiss naposledy zamával Praze (11.06.2023 15:43)
- Fotogalerie: Kiss v O2 areně nezklamali a předvedli důstojné odcházení (11.06.2023 09:36)
- Před Billy F. Gibbonsem, zpěvákem a kytaristou ZZ Top, zahraje v Praze Flamengo Reunion Session písně z desky "Kuře v hodinkách" (31.05.2023 13:56)
- Video: Lynyrd Skynyrd vzdala na CMT Awards poctu hvězdná sestava v čele se Slahem a Billym Gibbonsem (04.04.2023 14:41)
- Film "Sázka na zlato" o muži, který objevil Kiss, Cher nebo Donnu Summer, vstoupí do kin 13. dubna (04.04.2023 13:18)
- Netflix natáčí životopisný snímek "Shout It Out Loud" o začátcích skupiny Kiss (26.03.2023 17:06)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu