Dnes Pátek - obcasny-dest 22°C
Zítra Sobota - prehanky-dest 19°C
Sobota 1. 6. 2024
Svátek má Laura
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Lifestyle / Zdraví

V Krči byla představena zrekonstruovaná klinicko-farmakologická jednotka

Pro zástupce farmaceutických společností a odborné veřejnosti byla v pondělí 17. června v Thomayerově nemocnici představena nově zrekonstruovaná Klinicko-farmakologická jednotka. Slavnostní otevření zahájil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice a vedoucí lékař jednotky MUDr. Jiří Škopek, Ph.D. 

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se spolupodíleli na vzniku tohoto specializovaného pracoviště, které je důležitou součástí naší vědecko-odborné činnosti v oblasti výzkumu a klinických studií“, řekl ředitel TN Zdeněk Beneš a dodal: „Výsledky práce Klinicko-farmakologické jednotky mluví za vše, a proto jsem velice rád, že tým pod vedením doktora Jiřího Škopka odvádí skutečně vysoce kvalitní a odbornou práci a za to jim patří mé veliké díky“.

Klinicko-farmakologická jednotka má v TN již desetiletou tradici a k tomuto výročí byla nově zrekonstruována, aby i nadále splňovala ty nejnáročnější odborná kritéria pro zpracování klinických studií nových léčiv či zdravotních prostředků. V rámci státních nemocničních zařízení je KFJ velmi unikátním pracovištěm svého druhu. V úzké spolupráci s klinikami a odděleními TN se zabývá klinickým výzkumem pro nejrůznější typy onemocnění, a to například v oblasti onkologie, pneumologie, diabetologie a interního lékařství, revmatologie či neurologie, ale i v dalších specifických oborech.

Dopředu pečlivě vybraní pacienti se tak díky klinickému výzkumu mohou dostat k novému léčivu mnohem dříve než pacienti v rámci běžné zdravotní péče. Vše je však závislé na celém procesu výzkumu, který je časově velmi náročný, vysoce specifický a ne každý pacient je pro tyto účely vhodným kandidátem. 

Zkoumané léčivo musí rovněž v rámci tohoto vývoje prokázat prokazatelnou účinnost a bezpečnost pro samotného pacienta.


Autor: TZ

Kožené pantofle, proč jsou tak oblíbené? Který model bude nejmódnější?

Včera v 06:49

Kožené pantofle se staly velmi oblíbeným doplňkem nejen na pláži, ale i ve městě. Pohodlí, elegance a univerzálnost jsou hlavními důvody, proč si je vybírá stále více lidí. Ale co konkrétně dělá kožené pantofle tak atraktivními a jaký model bude letos nejvíce trendy?

Den zdraví v Praze 5 na radnici

26. května 2024 v 08:51

Nechte si zdarma otestovat své zdraví ve středu 29. května mezi 13:00 – 17:00 hodinou v jednacím sále zastupitelstva radnice Prahy 5.

V Galerii 1 je nová kavárna

23. května 2024 ve 12:10

Minulý týden byla ve Štěpánské ulici slavnostně otevřena nová kavárna a představena hostům. Kavárna Bílá vrána v Galerii 1 je sociální podnik, který dává zaměstnání lidem s mentálním a kombinovaným znevýhodněním. Těmto lidem umožňuje dlouhodobé zaměstnání a příležitost získat dovednost...

Kde končí zdravé nasazení a nastává neřešený problém? České pracovní prostředí je tavicím kotlem všemožných závislostí

21. května 2024 v 16:17

O závislostech na pracovišti se v dnešní době stále příliš nemluví, přitom je toto téma aktuálnější než kdy dříve. Rapidně totiž přibývá těch, kteří práci obětují příliš mnoho, ale i těch, kteří si mezi své kolegy přinášejí jiné látkové závislosti zvenčí. V obou případech je to pomyslná prohra jak...

Módní přehlídka z píseckého víkendu módy a designu 2024

20. května 2024 v 17:17

Písecký víkend módy a designu 2024 nabídl místním i návštěvníkům z celé republiky jedinečnou módní přehlídku udržitelných módních značek a designérů a design market složený z kvalitních výběrových produktů.

Další články
Nahoru