Láska v singlu „Pane“ polemizuje s bohem. Ve videoklipu ho nahánějí pštrosi

Láska | Foto: Kateřina Hajdinová

Letošní druhý singl zpěváka a kytaristy, který si říká Láska, dostal název Pane a nese poměrně provokativní polemiku s bohem a víru v něj. V zábavném videoklipu, kde Lásku a faráře nahánějí pštrosi, se objevují i známé tváře – Míra Nosek nebo Tomáš Kraus.

Láska se v novém singlu obrací k bohu poměrně nevybíravým způsobem – „zameť si před nebeským prahem, (…) každej by přestal házet kamením, jen kdyby se ti dalo věřit“.

„Já sám jsem nikdy věřící nebyl – čímž ale neříkám, že je na víře něco špatného. Víra v něco „nad námi“, v něco většího než jsme my sami, je myslím zcela přirozená. Jen mám pocit, že se to občas přehání – a tak jsme to v písničce „přehnali“ opačným směrem.“ vysvětluje svůj postoj Láska.

Čtěte také: Láska: Při vzniku nové tvorby se nechávám inspirovat za pochodu

Producentské role se ujal Thom Fröde a klip vznikal v prostředí zooparku v Zelčíně u Mělníka a přilehlém okolí.

„Zdrhat před třemi pštrosy je stejné jako zdrhat před jedním. Jen s tím rozdílem, že když vás doběhnou tři, jste třikrát víc v prdeli. Navíc, pokud jeden emu dokáže běžet padesátkou, budete před třemi emu muset vyvinout rychlost minimálně 150 km/h. Takže pokud nejste gepard, vykašlete se na to a radši k nim vůbec nelezte.“


Napište komentář

Markéta Koloničná
O Markéta Koloničná 376 Článků
Miluji léto a festivalovou atmosféru! ☼ Live koncerty jsou události, jež mě naplňují energií a MonsterMusic mi dává příležitost se s vámi podělit o pojmy s dojmy.