Příprava na Univerziádu do Neapole probíhá pod vedením trenéra Luboše Bednáře. Od pátku až do středy 19. června proběhlo pod jeho vedením soustředění akademického výběru ČR v Dobřichovicích. Foto: Radek Sochr

Akademický tým sehrál 4 přípravná utkání proti americkým univerzitám. První zápas proti Univerzitě Arizona, kde ČR vítězí 3:1 v hale Sokola Dobřichovice. V neděli 16. června odpolední zápas na hale Olympu Praha proti Univerzitě Ohio a vítězství 3:1. Pozitivem tohoto zápasu bylo také začlenění reprezentační smečařky Evy Svobodové, která s akademickým výběrem absolvovala nedělní dopolední trénink a odehrála na postu S1 celý zápas! Poslední utkání proběhly v úterý a ve středu dopoledne opět na hale pražského Olympu Praha proti týmu Univerzity Oregon.

Postřehy z utkání!
Týmy Arizony a zvláště tým Ohio hrál v kombinaci s dlouhou jednonožkou velmi rychle a přesně do zóny IV, tým Arizony k této kombinaci pravidelně hrál pipe s diagonální hráčkou, pro naše hráčky především blokařky náročné na vnímání a rozhodování. Dařilo se nám v zápasech kvalitním servisem zatlačit soupeřky do defenzívy a vytěžit ze zjednodušených situací k protiútoku jak středem sítě – kapitánka Pavlína Šimáňová tak hráčkami na krajích sítě.

Pochvala našemu týmu za zvládnutí náročného 6 denního tréninkového a zápasového programu. V sestavách jednotlivých zápasů jsme na smečařském postu využili hráčky: Lucii Kalhousovou, Lucii Novou, Šárka Bouškovou, Evu Svobodovou. Na bloku Pavlínu Šimáňovou, Míšu Nečasovou a Kateřinu Kvapilovou. Na nahrávce Annu Pospíšilovou, na diagonálním postu Lucii Kalhousovou a Terezu Diatkovou, Na liberu se pravidelně (s vyjímkou posledního zápasu) střídaly Tereza Slavíková a Veronika Pešková. Do tréninkového procesu se zapojila také nahrávačka Nicole Šmídová, ale čekáme trpělivě na její doléčení kotníku.

Náročné teplé počasí je dobrou přípravou pro hry Univerziády v Neapoli! Děkuji klubům a trenérům, které hráčky připravovaly v květnu a červnu a umožnili nám navázat na jejich kvalitní práci.

Další soustředění proběhne v Dobřichovicích od 24. 6. – 27. 6. a opět sehrajeme 2 zápasy s univerzitami – v úterý 25. června a ve středu 26. června od 17. 00 v hale Sokola Dobřichovice.

Luboš Bednář