Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stará dáma přichází o další eso. Dumoulin nepojede kvůli zranění kolena

Po Chrisi Froomovi se nezúčastní blížící se Tour de France ani další velké jméno, Tom Dumoulin. Loni dokončil Nizozemec nejslavnější cyklistický závod na druhém místě, jenže na letošním Giru d'Italia si poranil koleno a vytvořil se mu v něm zánět, kvůli němuž nevyjede 6. července z Bruselu.

Tom Dumoulin
zdroj: Twitter.com/teamsunweb

Osmadvacetiletý Nizozemec měl patřit k hlavním adeptům na celkový triumf, zvlášť poté, co po těžké nehodě bude na Tour chybět čtyřnásobný šampion Chris Froome. Jenže pád z prvního týdne Gira ho na "Starou dámu" také nepustí.

"Poslední měsíc byl celkově neskutečně náročný. Právě kvůli tomu, co se stalo na Giru, jsem se o to víc na Tour těšil, ale koleno není dobré a není možné, abych v červenci bojoval o titul. Musím naslouchat tělu a vzdát se nereálného cíle," uvedl Dumoulin v prohlášení své stáje Sunweb.

Koleno otestoval v minulém týdnu na Critériu du Dauphiné, ale po šesti etapách odstoupil. Vrátil se mu zánět a následně se podrobil menší operaci.

Ze závodů Grand Tour má Dumoulin zatím jediné prvenství, a to z Gira v roce 2017. Loni v celkovém pořadí Tour de France skončil druhý za Britem Geraintem Thomasem. Poté, co musel přehodnotit plány, se nyní zaměří na Vueltu na přelomu srpna a září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články