Barcelona chce do středu pole bývalou hvězdu Realu. Kolik bankovek proletí komínem?

Katalánský gigant letos poměrně přesvědčivě vyletěl z Ligy mistrů, což nečekal snad nikdo. Proti PSG se ještě za pomocí sudího nadechl ke vzdoru, ale Juventus byl již nad jeho síly. V La Lize se o titul ještě bojuje, ale zdvižené prsty přibývají a je nutné v létě něco změnit. Andrés Iniesta už je na sklonku své kariéry a na Camp Nou musí přijít nový mozek, který by dal hře Barcelony myšlenku. Podle posledních zpráv je již domluveno, kdo to bude.

Barcelona chce do středu pole bývalou hvězdu Realu. Kolik bankovek proletí komínem?

V neděli v nastaveném čase rozhodl Messi o tom, že Barcelona může stále ještě doufat v zisk ligového titulu. Je však nutné již směřovat zrak k letnímu přestupovému oknu, ve kterém se bude muset vynaložit velkého finančního úsilí, aby katalánskému gigantovi neujel vlak. Barcelona se ale již údajně dohodla s PSG na odkupu Ángela di Maríi, který v minulosti oblékal dres Realu Madrid.

Argentinský středopolař by měl na Camp Nou dorazit po sezóně za 60 milionů eur a v kádru se střetnou s reprezentačním parťákem Lionelem Messim. V devětadvaceti letech má Di María zkušenosti na rozdávání a navíc je v nejlepším věku. Na vrcholu může hrát ještě čtyři roky, což je dostatečná doba, aby Barcelona zatím našla ve své akademii další zázračné dítě, které by napodobilo neuvěřitelnou kariéru Iniestay.

Ángel Di María odešel v roce 2014 na Old Trafford, ale v dresu Rudých ďáblů se mu hrubě nedaři. Byl to asi jistý signál, že pro něj není Premier League to pravé ořechové. Po pouhém roce zamířil do PSG, kde se stal ihned oporou týmu a dvorním nahrávačem Ibrahimoviče, letos pak především Cavaniho. Pokud by však Barcelona toužila přivést okamžitě mladšího hráče, mohla by z PSG ulovit kolegu Verrattiho, který se cítí již delší dobu v Paříži nespokojen.