Vojtěch Dyk & B-Side Band oslaví 10 let společnými koncerty s Janáčkovou filharmonií Ostrava

Vojtěch Dyk & B-Side Band - Sázavafest 2017 | Foto: Šárka Bejdová, MonsterMusic

Již deset let spojuje práce Vojtěcha Dyka a B-Side Band bandleadera Josefa Buchty. Na oslavu uspořádají tři speciální halové koncerty – v Praze, Brně a Ostravě.

Poslední singl hudební dvojice s nadšením pro jazz a swing nesl název Beat ve swingu, a tak se nabídlo ideální pojmenování desetiletého výročí spolupráce – Deset let Beat ve swingu. Na chystaných koncertech navíc vystoupí s plně obsazenou Janáčkovou filharmonií Ostrava.

„10 let spolupráce si žádá patřičnou oslavu. Důstojnou a velkolepou. Když jsem tedy stál před rozhodnutím, jak nejlépe během jednoho večera zachytit onu společnou historii a zároveň nabídnout našim fanouškům něco opravdu exkluzivního, spojení s Janáčkovou filharmonii Ostrava byla proto jasná volba.” vysvětluje Josef Buchta.

Čtěte také: TIP REDAKCE: Co nás čeká v druhé polovině roku 2019?

Na koncertech zazní jak autorské písně, tak i světové swingové aranže skladeb, které spolupráci odstartovaly. Dále uslyšíme originální melodie této dvojice a nejžhavější hity z posledního turné, které ale budou nově upraveny na míru pro symfonický orchestr a big band. Program doplní i tanečníci, kteří se podíleli na tvorbě klipu Beat ve swingu. Celý ansámbl povede dirigent Jan Kučera.

První koncert se odehraje v nových prostorech pražského O2 universa 3. listopadu. O necelé dva měsíce později 21. prosince pak orchestr s kapelou vystoupí v brněnské DRFG areně. Poslední koncert se uskuteční 29. února příštího roku v Ostravar Aréně. Vstupenky budou k dostání od 24. června.


Napište komentář

Václav Pilka
O Václav Pilka 275 Článků
Jsem absolvent literární tvorby a hudba je pro mě obrovská část života. Protože ale nikde nehraju, tak o ní alespoň píšu. Žánrově se skoro vůbec nevymezuju, takže mám rád třeba Enter Shikari, Architects, Charli XCX, Little Simz, Pussy Riot nebo The 1975. Vedu mimo jiné i portál o méně populárních interpretech justlisten.cz