Tahače budou dunět na Hungaroringu. Lackovi evropský šampionát plní zlý sen

Radek Vičík Radek Vičík
21. 6. 2019 7:22
Evropský šampionát tahačů na okruzích pokračuje o víkendu na Hungaroringu. Pilot Buggyry Adam Lacko míří do Maďarska jako lídr šampionátu a rád by si tuto pozici udržel i po čtveřici bodovaných jízd na neoblíbené trati.
Adam Lacko v Buggyře v sezoně 2019.
Adam Lacko v Buggyře v sezoně 2019. | Foto: Buggyra

Na domácím okruhu Norberta Kisse bude podle předloňského mistra Evropy hrát velkou roli kvalifikace. "Na Hungaroringu jsem před lety poprvé závodil s Porsche. Říkal jsem si, že snad nikoho nenapadne pořádat na technicky náročném, strašně úzkém okruhu závody tahačů. Jak vidno, mýlil jsem se," řekl s úsměvem rodák z Čeladné.

Největší soupeře vidí vedle maďarského matadora Kisse v obhájci titulu Jochenu Hahnovi. "Jochen má výborné auto, přes prohru v Misanu je v pohodě. Norbert zná každý centimetr okruhu. A uvidíme, co Antonio Albacete. V Misanu auto v některých úsecích trochu poskakovalo, ale po analýze dat jsme asi našli příčinu. Chytřejší však budeme po závodě," míní 34letý pilot,

Nový speciál VK50 v úvodním dílu šampionátu Lacka i celý tým příjemně překvapil. "Stěží můžeme jet do Maďarska s tím, že nechceme vyhrát. Naštěstí časy, kdy Adamovi s Davidem Vršeckým vyhrožovali na Hungaroringu takřka fyzickou likvidací, jsou minulostí," připomněl manažer Jan Kalivoda několik let staré komplikace s domácími fanoušky.

"Okruh nám sice moc nesedí, ale stejně tak tomu bylo ještě před pár sezonami s Misanem. Začali jsme vyhrávat a teď se tam všichni těšíme," dodal manažer roudnické stáje.

Vedle Lacka bude závodit i druhý pilot Buggyry Oly Janes. Naopak ani v Maďarsku se na start nepostaví veterán František Vojtíšek.

Na Hungaroringou jsou v sobotu i neděli na programu dva závody. V prvním, lépe bodovaném, rozhoduje o postavení na startu kvalifikace. Druhý závod má první osmičku na startovním roštu otočenou.

FIA ETRC 2019 - 01 Misano | Video: BUGGYRA
 

Právě se děje

Další zprávy